Bulvár

A fél országban felhőszakadásra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

A fél országban felhőszakadásra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

2016. május 3., kedd
A fél országban felhőszakadásra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

A felhőszakadás veszélye miatt tíz megyére és a fővárosra is elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez kedd délelőtt eljuttatott veszélyjelzésükben azt írták: délután intenzívebb, akár ismétlődő jellegű záporokra, néhol zivatarokra a Dunántúl nagy részén és a Duna-Tisza-közén van nagyobb esély. A felhőszakadás veszélye miatt Budapesten és Pest megyében, valamint Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna és Veszprém megyében citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. E szerint az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt akár 25-30 milliméternél is több eső hullhat. Hozzátették: szerdán főként a középső országrészben lehet ismételten zivatarokra, egymást követő záporokra számítani, amelyekhez a nagy mennyiségű (20-30 milliméternyi) csapadék mellett már viharos (akár óránkénti 60-80 kilométeres) szél is társulhat. A Dunántúlon a zivataroktól függetlenül is megerősödhet a szél. A jelenlegi veszélyjelzés szerint szerdára Budapestre és Pest megyére, továbbá Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Komárom-Esztergom, Nógrád és Tolna megyére adtak ki ugyancsak elsőfokú figyelmeztetést a felhőszakadás veszélye miatt. Az előrejelzés szerint kedden többnyire 17-22 Celsius-fokig melegszik a levegő, de a tartósan borult, csapadékos helyeken ennél hűvösebb is lehet. Késő estére 9 és 15 fok közé hűlhet le a levegő. Szerdán a legalacsonyabb hőmérséklet 7 és 12, a legmagasabb hőmérséklet a Dunántúlon 12 és 17, másutt 17 és 22 fok között alakul.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.