Bulvár

Vádemelés a migránsokat bezsúfoló szerb embercsempésszel szemben

Vádemelés a migránsokat bezsúfoló szerb embercsempésszel szemben

2016. április 25., hétfő
Vádemelés a migránsokat bezsúfoló szerb embercsempésszel szemben

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a szerb férfival szemben, aki 2015. szeptember kilencedikére virradóra követett el bűncselekményt.

A vádirat szerint a vádlott Szerbiában egy ismeretlen személytől megbízást kapott arra, hogy a szerb-magyar államhatár közeléből, de már Magyarországról az oda illegálisan eljuttatott migránsokat szállítson el Budapestre, ahonnan a szervezet további tagjai fogják a bevándorlókat továbbszállítani Németországba. A vádlott a megbízójától kapott mobiltelefonon tartotta a kapcsolatot a bűncselekmény végrehajtása érdekében társaival, valamint a felajánlott 300 euró reményében. A megállapodásnak megfelelően a vádlott Magyarországra jött, ahol egy röszkei benzinkút parkolójában várta az ismeretlenül maradt társai által átjutatott migránsokat, majd reggel 6 óra körüli időben 17 szír állampolgárt beültetett a gépkocsijába és elindult velük Budapest irányába. A rendőrök röviddel az elindulást követően, az autópálya felhajtójánál igazoltatták az egyébként svájci honosságú gépkocsit, majd a vádlottat őrizetbe vették. A gépkocsiról egyébként megállapítást nyert, hogy azt Svájcban a nyilvántartásokból törölték, valamint a rendszámtábla is utánzat volt. A 17 migráns szállítására használt gépjármű rakterének levegőcseréje az út során nem volt megoldott, figyelemmel arra, hogy az csaknem teljesen zárt volt, érdemi levegőcserére nem lett volna lehetőség. Ebből adódóan mintegy 40 perc elteltével már oxigénhiányos tünetek léptek volna fel a raktérben tartózkodóknál, amely az utazás megkezdésétől számított 40-50 perc múlva már jelentős testi-lelki gyötrelemmel járt volna. Mivel utazás megkezdésétől 15-20 perc telt el, ezen folyamat kialakulása megkezdődött, amelynek bekövetkezését a rendőri intézkedés akadályozta meg. Az ügyészség a vádlottat vagyoni haszonszerzés végett, az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva, a csempészett személyek sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntettének a kísérletével vádolja. A vádemeléskor előzetes letartóztatásban lévő vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.