Közélet

Uniós támogatással kapcsolatos csalás miatt nyomoznak egy szegedi játszótér ügyében

Uniós támogatással kapcsolatos csalás miatt nyomoznak egy szegedi játszótér ügyében

2016. április 6., szerda
Uniós támogatással kapcsolatos csalás miatt nyomoznak egy szegedi játszótér ügyében

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt indult eljárás egy a Szegedi Vadaspark területén, de az intézménytől függetlenül kialakított játszótér ügyében, egy gyanúsított előzetes letartóztatásba, egy másik házi őrizetbe került, egy harmadik terhelt szökésben van - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-t.

Szanka Ferenc

közölte, a megalapozott gyanú szerint a Szegedi Vadaspark területén épült játszótér kialakítására és üzemeltetésére 2013-ban jogosulatlanul vettek igénybe mintegy 185 millió forint hazai és európai uniós támogatást. A projekt tényleges bekerülési értéke a támogatási szerződésben szereplő költségek csupán 15-20 százaléka volt. A gyanú szerint a bűncselekményből származó pénz eredetének leplezésére fiktív szerződéseket kötöttek a többi között pénzügyi szolgáltatások igénybevételéről külföldi vállalkozások, így egy offshore cég közbeiktatásával. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatósága a gyanúsítottakat különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás, valamint különösen nagy értékre elkövetett pénzmosás bűntettével gyanúsította meg. A bíróság elrendelte egy gyanúsított előzetes letartóztatását és egy másik házi őrizetét. Egy harmadik gyanúsított szökésben van, ellene az ügyészség európai elfogatóparancs kibocsátását kezdeményezte. Az ügyben

Ménesi Imre

(MSZP) szegedi önkormányzati képviselő tett feljelentést 2014 nyarán, és emellett az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz (OLAF) fordult.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.