Közélet

TÖOSZ Aranygyűrűt vehet át Veszprémben Kakas Béla

TÖOSZ Aranygyűrűt vehet át Veszprémben Kakas Béla

2016. április 18., hétfő
TÖOSZ Aranygyűrűt vehet át Veszprémben Kakas Béla
kakas_bela

A Csongrád Megyei Közgyűlés elnökét az önkormányzatok érdekében hosszú idő óta végzett következetes és eredményes munkájáért ismerik el a rangos kitüntetéssel.

Veszprémben tartja idei küldöttgyűlését a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége. Az április 21-i rendezvényen a hagyományoknak megfelelően átadják a szövetség díjait is. Rangos kitüntetést vehet át

Kakas Béla

, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke, akit a TÖOSZ Aranygyűrűjével jutalmaznak az önkormányzatok érdekében hosszú idő óta végzett következetes és eredményes munkájáért. A TÖOSZ Aranygyűrűje, mint a szövetség legmagasabb elismerése az önkormányzati tisztségviselők, illetve az önkormányzati érdek-képviseleti munkában különösen magas szinten tevékenykedők részére adományozható, az elismerésből évente maximum kettőt ítélnek oda. Kakas Béla 2006-tól 2014-ig Sándorfalva polgármestereként tevékenykedett, 2014 óta vezeti elnökként a Csongrád Megyei Közgyűlést. Ami a díj hátterét illeti, a TÖOSZ küldöttgyűlése attól a céltól vezérelve, hogy a helyi önkormányzatok és érdekképviseletük szolgálatában kiemelkedő érdemeket szerzett személyeket és szervezeteket méltó elismerésben részesítse, valamint személyüket, szervezetüket és cselekedeteiket megfelelőképpen értékelve állítsa példaként a jelen- és utókor elé, 1999 óta minden évben felhívással fordul a tag önkormányzatok felé, hogy tegyenek írásos és indokolt javaslatot a kitüntetendőkre. Ezúttal 2016 januárjában intéztek felhívást a tag önkormányzatok tisztségviselői és képviselő-testületi tagjai felé annak érdekében, hogy tegyenek írásos és indokolt javaslatot a TÖOSZ által létrehozott kitüntetések odaítélésére. A beérkezett javaslatok alapján a szervezet elnöksége április 1-jei ülésén hozta meg döntését arról, hogy az idei esztendőben kit tart a legérdemesebbeknek a díjakra, így az aranygyűrűre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.