Egyetem

Szociális készségfejlesztés a Fodor József Kollégiumban

Szociális készségfejlesztés a Fodor József Kollégiumban

2016. április 1., péntek
Szociális készségfejlesztés a Fodor József Kollégiumban
DSCF6828

A húsvéti szünet előtt a Fodor József Kollégium diákjai érdekes készségfejlesztő programon vehettek részt a szegedi Humán Szolgáltató Központ szakembereinek jóvoltából. A diákok szociális érzékenységét, képességeik fejlesztését a szakemberek a SZOCIOPOLY nevű társasjátékkal fejlesztették. A játék mottója: "Gazdálkodj, ahogy tudsz!"

A játék során a tanulókból összeállított családok egy teljes hónap anyagi, megélhetési feladataival ismerkedhettek meg. Mindenki kipróbálhatta mire is elég egy családban a segélyből, GYES-ből, alkalmi munkából, családi pótlékból megszerezhető jövedelem. Mindezt a mai magyar valóság jövedelmi viszonyainak megfelelően. A végcél, hogy a családok adósság nélkül végigéljenek egy teljes hónapot. Sokszor olyan nehézségekkel kellett megküzdeniük, mely fejlesztően hat a probléma megoldási készségekre, kommunikációra, empátiára. A problémák, amivel a diákok a játék során szembesültek 1-2 éven belül valóssággá válhatnak számukra. "A mostani játékos megoldásokat később, a pályakezdés után jól tudják diákjaink kamatoztatni a mindennapok során" - mondta el

Sápi László

nevelőtanár, a program szervezője.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.