Bulvár

Szegeden, Balástyán és Mórahalmon is meggyulladt a száraz aljnövényzet hétfőn

Szegeden, Balástyán és Mórahalmon is meggyulladt a száraz aljnövényzet hétfőn

2016. április 19., kedd
Szegeden, Balástyán és Mórahalmon is meggyulladt a száraz aljnövényzet hétfőn

A szegedi Délép ipari parkban keletkezett tűz oltási munkálatai mellett három esetben is égő aljnövényzethez riasztották a megyei tűzoltókat hétfőn.

Hétfőn este hét órakor befejeződtek az oltási munkálatok a dorozsmai Délép telepen

történt tűzesetnél

. Még vasárnap délután riasztották a tűzoltókat a Dorozsmai út 35. szám alá, ahol ledarált kommunális hulladék és autógumik égtek, mintegy ötszáz négyzetméteren. Kilenc egység, több mint hatvan tűzoltó, tíz vízsugárral kezdte meg az oltást. Az egységek vasárnap éjszaka, hőt hétfőn is dolgoztak a kárterületen. Erőgépekkel bontották szét az izzó, füstölő szeméthalmokat, több száz köbméternyi szemetet kellett átforgatniuk és visszahűteniük. Végül hétfőn este hét órakor indultak vissza a tűzoltók a szegedi tűzoltó-parancsnokságra. A katasztrófavédelmi mobil labor műszerei sehol sem mértek az egészségügyi határérték feletti veszélyes anyag koncentrációt. Senki sem sérült meg, a tűz keletkezési okát a katasztrófavédelem vizsgálja. Hétfőn három helyen gyulladt meg a kiszáradt aljnövényzet Szeged környékén. Először Szegeden, a Világos utca végén gyulladt ki az avar. Pár órával később Balástyáról, az Őszeszéki tanyavilágból jelezték, hogy lángol a kiszáradt fű, délután pedig Mórahalmon, a Kissori úton csaptak fel a lángok. A szegedi és a ruzsai hivatásos, valamint a balástyai és a mórahalmi önkéntes tűzoltók végezték a beavatkozásokat. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.