Közélet

Számítógépeket kaptak GEMMA-s fiatalok + FOTÓK

Számítógépeket kaptak GEMMA-s fiatalok + FOTÓK

2016. április 14., csütörtök
Számítógépeket kaptak GEMMA-s fiatalok + FOTÓK
gemma_szamitogepek003kf

A fogyatékkal élő fiatal felnőttek fejlesztését, képzését és a szórakozását szolgálja az a tíz számítógép, amit a kormányhivatal adományozott a Szivárvány Autizmus Közhasznú Egyesület által fenntartott intézménynek.

A fogyatékos fiatal felnőttek nappali ellátásával, fejlesztésével foglalkozó, a Szivárvány Autizmus Közhasznú Egyesület által fenntartott intézmény fordult a Csongrád Megyei Kormányhivatalhoz, hogy a szőregi egységükbe járó, huszonnégy tizennyolcadik életévét betöltött gondozottjuk számára számítógépeket kérjenek. A tíz gép átadóján

Doktorné Karácsony Anett

, a Szerb utcai intézmény vezetője elmondta, elsősorban a délutáni foglalkozásokon van szükség a gépekre, zömében autista fiataljaik fejlesztő programokkal játszanak ilyenkor, vagy épp interneteznek, de olyannyira elöregedett a gépparkjuk, hogy esetenként a dolgozók számítógépeit használták a fiatalok.

Juhász Tünde

kormánymegbízott az átadón ígéretet tett arra, hogy bútorokat is fognak kapni a GEMMA-sok, ám azokat nem a Szerb utcába, hanem a Bakayba szállítják majd. A tervek szerint ugyanis a decemberben átadott, jelenleg is bővítés alatt álló

GEMMA fejlesztőiskolába

fognak költözni a szőregi egységből, és így meg tudják valósítani eredeti elképzelésüket, a komplex, élethosszig tartó szolgáltatás biztosítását. Doktorné Karácsonyi Anett arról tájékoztatott, hogy jól halad az épület felújítása, de a lift beépítése és a külső lépcsőház kialakítása még nem történt meg, ami viszont alapfeltétele annak, hogy egy épületbe kötözhessenek a GEMMA-sok. A GEMMA Fejlesztő-nevelés Oktatást Végző Iskola Általános Iskola és Készségfejlesztő Speciális Szakiskola 2010-ben jött létre. Megálmodói olyan érintett szülők és szakemberek, akik saját problémájukból kiindulva tudják, hogy milyen szolgáltatások segítik leginkább a fogyatékos gyermeket vagy felnőttet ellátó családot. A céljuk egy olyan komplex ellátó intézmény kiépítése, ahol egészen kisgyermek kortól az elmúlásig megfelelő ellátást kaphatnak az önellátásra képtelen, fogyatékos személyek: bölcsőde, óvoda, fejlesztő iskola, nappali intézmény, ápoló-gondozó otthon, foglalkoztatás illetve mozgásfejlesztő központ.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.