Sport

Súlyemelés: Nagy Péter olimpiai kvótát szerzett (FRISSÍTVE)

Súlyemelés: Nagy Péter olimpiai kvótát szerzett (FRISSÍTVE)

2016. április 16., szombat
Súlyemelés: Nagy Péter olimpiai kvótát szerzett (FRISSÍTVE)
nagy_peter_sajtobeszelgetes11_KF

414 kilogrammos összteljesítménnyel hatodik helyen zárt az ólomsúlyúak között a szegedi Lelkesedés SK súlyemelője, Nagy Péter, amivel megváltotta repülőjegyét a nyári, riói olimpiai játékokra.

Nagy Péter

414 kilogrammal a hatodik helyen végzett összetettben a plusz 105 kilogrammos kategóriában az olimpiai kvalifikációs súlyemelő Európa-bajnokság zárónapján a norvégiai Fördében. Az ő pontjai kellettek ahhoz, hogy a nemzetek pontversenyében a magyar férfiválogatott a legjobb hét között végezzen, így egy kvótát szerezzen a riói ötkarikás játékokra. A norvégiai Európa-bajnokság csapatszinten az utolsó kvótaszerzési lehetőség volt a nyári olimpiára, s mivel a női csapat nem került be a legjobb hat nemzet közé, így nem lesz magyar női súlyemelő Rióban. A magyar férficsapat a negyedik lett, a női pedig tizedikként végzett - bár a végső, hivatalos sorrendet még befolyásolhatják függőben levő doppingügyek. Az Eb pontversenyének végső sorrendjénél nem vették figyelembe azoknak a nemzeteknek az eredményét, amelyek már korábban, a novemberi houstoni világbajnokságon kvalifikációt szereztek. Nagy Péter szakításban 183 kilón biztosított, a 188 sem okozott gondot, a 192 kiló azonban nehéznek bizonyult számára, így az első fogásnemben ötödik lett. Lökésben a 217 és a 226 is "sima ügy" volt, a 234-es kísérlet - egy kilóval saját országos csúcsa felett - azonban kifogott rajta. Itt, akárcsak összetettben, hatodikként végzett. Az ólomsúlyúak 23 fős mezőnyében a grúz

Lasa Talahadze

, a tavalyi világbajnoki ezüstérmes érdemelte ki mindhárom aranyat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.