Bulvár

„Speedmarathon” Csongrád megyében

„Speedmarathon” Csongrád megyében

2016. április 20., szerda
„Speedmarathon” Csongrád megyében

A lakosság javaslatainak figyelembe vételével az akció ideje alatt összesen 42 helyszínen várható sebességmérés a megyében - írja a police.hu.

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a TISPOL 24 órás összeurópai sebességellenőrzést – úgynevezett Speedmarathont – végez, melyhez 24 tagállam csatlakozott. Figyelemmel az elmúlt évi kedvező tapasztalatokra, a rendőrség ismét részt vesz ennek végrehajtásában. Az ellenőrzés ideje alatt, április 21-én 6 órától április 22-én 6 óráig, ténylegesen 24 óra időtartamban, a rendelkezésre álló valamennyi változtatható helyű Komplex Közlekedési Ellenőrzési Pont (vhKKEP) használatban lesz Csongrád megyében is. A 24 óra során egy vhKKEP részére több ellenőrzési helyet jelölnek ki, egy helyszínen folyamatosan legfeljebb 4 órán keresztül lesz ellenőrzés. Az akció célja a sebességtúllépés veszélyességének tudatosítása, nem a szankcionálás. Azonban a dokumentált jogsértések miatt a vonatkozó jogszabályi rendelkezéseknek megfelelő intézkedésekre kerül sor. Az előző évhez hasonlóan a rendőrség az ellenőrzési helyek kijelölési folyamatába a lakosságot is bevonta, így Csongrád megyében összesen 42 helyszínen kerül sor sebességmérésre az akció keretében. Az ellenőrzés Csongrád megye illetékességi területét képező valamennyi rendőrkapitányságot, az M43-as és az M5-ös autópályát is érinti.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.