Bulvár

Sárga Ladával jár a szegedi mentőangyal

Sárga Ladával jár a szegedi mentőangyal

2016. április 7., csütörtök
Sárga Ladával jár a szegedi mentőangyal
rengei_antal_macska009kf

A Macska Mancs Team Szeged immár két éve működik, egyre többen tudnak a létezéséről, elég csak a felmatricázott sárga Ladára gondolni, ami mindig a szegedi utakat rója. Legutóbb Marci cica kezelésén jártunk, aki - sok száz társához hasonlóan - életét Budai Lászlónak és Rengei Antal állatorvosnak köszönheti.

A szegedi állatmentőnek sok cica köszönheti felépülését,

korábban írtunk is életmentő tevékenységéről

és minden olyan nehézségről, amivel egy önfenntartó jó szándékú állatmentőnek meg kell harcolnia.

Budai Lászlót

legutóbb Marci cica állatorvosi vizsgálatára kísértük el

Rengei Antal

rendelőjébe, a szegedi Kisállat-Ambulanciára. Megtudtuk, a fiatal cicushoz még márciusban egy újszegedi lakos kért segítséget a Bérkert utcába, ahol cicabarát kutyája egy építkezési árokban bukkant rá a sérült macskára. Budai László megérkezésekor még csak annyit lehetett tudni, a cicának mindkét hátulsó lába eltört, autó üthette el, s mivel már több napja ott feküdhetett, a csontok maguktól elkezdtek összeforrni, sajnos rosszul. Az állatmentő rögtön a Körtöltés utcai rendelőbe vitte, ahol röntgen után megállapították: a cica azonnali beavatkozásra szorul. Marci cica két napot töltött a Kisállat-Ambulancián, ez idő alatt minkét lábát megoperálták. „Nagyon komoly csontműtéten van túl, amit Rengei Antal végzett – ezúton is köszönöm neki. Az operáció annyira jól sikerült, hogy Marci három nappal később lábra állt. A beavatkozás nélkül csak kúszni-mászni tudott volna szegény, de a folyamatos orvosi ellenőrzéseknek köszönhetően gyorsan gyógyul. Rengei Antal vértesztet is csinált, ami macska AIDS-re és macska leukózisra is negatív volt, ez pedig nagyon jó hír” – mesélte örömmel portálunknak Marci cica megmentője.

rengei_antal_macska012kf

Még egy jó hír a végére: az újszegedi bejelentő komoly érdeklődő Marci örökbefogadását illetően. „Nagyon a szívén viseli a sorsát, amikor csak teheti, elkísér Marci kontrolljaira. A cica chipet is kapni fog, s mivel én csak oltva, kiskönyvvel és kizárólag szobacicának adok ki macskákat, így nem fog többé autó elé kerülni. Tehát happy end a vége, ezért csinálom.” A Macska Mancs Team Szeged immár két éve működik, egyre többen tudnak a létezéséről, elég csak a felmatricázott sárga Ladára gondolni, ami mindig a szegedi utakat rója. A szinte folyamatosan ivartalanítási akcióban eddig több mint 300 cicát ivartalanítottak a közreműködésével, valamint saját chip-olvasója segítségével gyakran kerülnek vissza elcsatangolt kutyák (is) aggódó gazdáikhoz. Budai László szeretne egy szinttel tovább lépni, és az egyszemélyes vállalkozást kibővíteni egy saját alapítvánnyal. Sok kicsi sokra megy alapon így azok is segíthetnék a munkáját, akik csak pár konzervet tudnak felajánlani az állatmentőnek, de mindenképp támogatni szeretnék az elhivatott szegedi cicaangyalt. A Macska Mancs nem mellesleg jó kapcsolatot ápol a környékbeli állatvédőkkel, mert – ahogyan Budai László fogalmaz – nem az számít, ki tud több állatot felkarolni, hanem az, hogy a bajbajutott minél előbb megkapja a segítséget.

Rengei Antal állatorvos portálunkon keresztül néhány hasznos tanácsot tolmácsolt azok fel, akik az utcán sérült állatot találnak. „A megtaláló saját testi épségére is vigyázzon, ha bajba jutott cicát vagy kutyát talál, hiszen nem lehet tudni, milyen betegséget hordoz. Egy karmolás vagy harapás veszélyes is lehet. A sérült, beteg állat kiszámíthatatlan lehet, de ha hazavisszük, feltétlenül tartsuk karanténban, ne legyen egy légtérben háziállatunkkal, ne is érintkezzenek egymással. Alaposan mossunk kezet minden alkalom után, amikor csak hozzáértünk.” A legjobb, ha sérült állathoz mihamarább szakszerű segítséget hívnak.

A Macska Mancs Team Szeged létezéséről egyre többen tudnak, elég csak a felmatricázott sárga Ladára gondolni.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=624201

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. április 6.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.