Közélet

Rangos kitüntetést vehetett át Kakas Béla Veszprémben + FOTÓK

Rangos kitüntetést vehetett át Kakas Béla Veszprémben + FOTÓK

2016. április 21., csütörtök
Rangos kitüntetést vehetett át Kakas Béla Veszprémben + FOTÓK
kakas_bela_kituntetes02_gs

Aranygyűrű kitüntetéssel ismerte el a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) Kakas Béla, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnökének az önkormányzatok érdekében hosszú idő óta végzett következetes és eredményes munkáját.

A szövetség csütörtökön Veszprémben tartotta idei küldöttgyűlését, ahol a hagyományoknak megfelelően átadták a TÖOSZ díjait is. Az Aranygyűrű mint a szervezet legmagasabb elismerése az önkormányzati tisztségviselők, illetve az önkormányzati érdek-képviseleti munkában különösen magas szinten tevékenykedők részére adományozható, az elismerésből évente maximum kettőt ítélnek oda. "Óriási elismerés a TÖOSZ Aranygyűrűje. Számomra ez azért is fontos, illetve azért okoz nagyon nagy örömet, mert ez a szakma elismerése, hiszen polgármester társaim fejtik ki véleményüket ezáltal a munkásságomról. A díjátadó előtt az jutott eszembe, hogy minden pontozásos sportban jelen van a szubjektivitás. Vajon a mi munkánk mennyiben mérhető egzakt módon? Mennyi a szubjektív értéke a hosszú-hosszú évek alatt eltöltött, küzdelmes időszakoknak? Azt gondolom, hogy a kellő alázattal viselt küzdelmek és munka után boldogan lehet átvenni egy ilyen szakmai kitüntetést" - árulta el portálunknak érzéseiről a díj átvételét követően

Kakas Béla

, aki 2006-tól 2014-ig Sándorfalva polgármestereként tevékenykedett, 2014 óta pedig a Csongrád Megyei Közgyűlést vezeti elnökként.

Az Aranygyűrűről

A TÖOSZ küldöttgyűlése attól a céltól vezérelve, hogy a helyi önkormányzatok és érdekképviseletük szolgálatában kiemelkedő érdemeket szerzett személyeket és szervezeteket méltó elismerésben részesítse, valamint személyüket, szervezetüket és cselekedeteiket megfelelőképpen értékelve állítsa példaként a jelen- és utókor elé, 1999 óta minden évben felhívással fordul a tag önkormányzatok felé, hogy tegyenek írásos és indokolt javaslatot a kitüntetendőkre. Ezúttal 2016 januárjában intéztek felhívást a tag önkormányzatok tisztségviselői és képviselő-testületi tagjai felé annak érdekében, hogy tegyenek írásos és indokolt javaslatot a TÖOSZ által létrehozott kitüntetések odaítélésére. A beérkezett javaslatok alapján a szervezet elnöksége április 1-jei ülésén hozta meg döntését arról, hogy az idei esztendőben kit tart a legérdemesebbeknek a díjakra, így az aranygyűrűre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.