Közélet

Öt év után újra ülésezett a magyar-szerb kormányközi kisebbségi vegyes bizottság

Öt év után újra ülésezett a magyar-szerb kormányközi kisebbségi vegyes bizottság

2016. április 4., hétfő
Öt év után újra ülésezett a magyar-szerb kormányközi kisebbségi vegyes bizottság

Nem a kisebbségi vegyes bizottság, hanem a szerb és a magyar kormány feladata a kisebbségek helyzetének rendezése, ugyanakkor a bizottság munkája jelentősen hozzájárulhat a két nép jó kapcsolatának kiépítéséhez és fenntartásához - hangzott el hétfőn Szabadkán, ahol öt év után először ült össze a magyar-szerb kormányközi kisebbségi vegyes bizottság, amelynek feladata a szerbiai magyarság és a magyarországi szerbség gondjainak orvoslása.

Kalmár Ferenc

, Magyarország szomszédságpolitikájának fejlesztéséért felelős miniszteri biztos, a kisebbségi vegyes bizottság magyar társelnöke kiemelte: a tervek szerint ezentúl évente legalább egyszer ülésezik a testület. Mint mondta: öt év alatt rengeteg téma összegyűlt, amelyekről mindenképpen beszélni kell, de az előzetes tárgyalások pozitív irányt mutatnak.

Nenad Ivanisevic

szociális ügyi államtitkár, a vegyes bizottság szerb társelnöke is megbocsáthatatlannak nevezte, hogy ennyi éven át nem ült össze a testület, ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy ennek ellenére a két kormány több olyan intézkedést is foganatosított az utóbbi években, amelyek a magyarországi szerb kisebbség, valamint a szerbiai magyar kisebbség helyzetének javítását célozták.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.