Közélet

Nem áprilisi tréfa – Rendőrt hívott a bérlőkre a Cserepes sori piac MSZP-s igazgatója

Nem áprilisi tréfa – Rendőrt hívott a bérlőkre a Cserepes sori piac MSZP-s igazgatója

2016. április 1., péntek
Nem áprilisi tréfa – Rendőrt hívott a bérlőkre a Cserepes sori piac MSZP-s igazgatója
IMG_8523

Pénteken délelőtt az új díjszabás szerint kezdték el szedni az asztal- és dobozdíjakat, amit a bérlők jogi képviselőjük és a piacvezető megállapodása fényében nem tartottak tisztességesnek. A társaság ügyeiben eljáró Pintér Ferenc ügyvéd szerint viszont csak a pavilonosokra vonatkozott az egyezség, mindenki másnak a megemelt összeget kell leperkálnia. A kereskedők ügyében eljáró Szabó Bálint arról tájékoztatott, úgy döntöttek, határozatlan időre bezárnak a bérlők.

Patthelyzet alakult ki április elsején a Cserepes sori piacon, a bérlők végül úgy döntöttek, bezárnak, és a hétfőn kezdődő tárgyalások lezárultáig ki sem nyitnak. Ahogy

megírtuk

,

Szabó Bálint

vállalta fel a bérlők képviseletét, tárgyalt is

Rácz Attila

ügyvezetővel és abban egyeztek meg, hogy a társaság részéről

Pintér Ferenc

ügyvéddel, volt MSZP-s önkormányzati képviselővel fognak tárgyalóasztalhoz ülni. Így minden piacos abban a hitben volt, hogy a korábbi összegeket kell kifizetnie április hónapra, mert erről szólt a megállapodás, ezzel szemben pénteken reggel az asztalt bérlőktől a megemelt díjakat kérték, és rendőrök is megjelentek a piacon. „Akik nem hajlandók kifizetni az emelt szintű bérleti díjat, azoknak a személyes adatait a rendőrök – álláspontunk szerint teljesen jogszerűtlenül – felírják, és nyolc napon belül a piacigazgatóság tájékoztatása szerint polgári perben próbálják érvényesíteni a megemelt bérleti díjat” – tájékoztatta a bérlőket Szabó Bálint, hogy miért is jelentek meg egyenruhások a piacon pénteken délelőtt. Szabó álláspontja továbbra is az, hogy a régi díjszabás szerint kell fizetni, erről állapodtak meg. A jogász megismételte portálunknak tett kijelentését, nevezetesen, hogy tisztességtelen és jogszerűtlen a díjemelés módja, hiszen a piac élére kinevezett ügyvezető egy személyben döntött erről, sem igazgatósági, sem pedig tulajdonosi hozzájárulása ehhez nem volt. Szabó egyébként több piacos nevében megpróbálta befizetni a piac pénztárában a napi és az előfoglalási díjat pénteken délelőtt, de szoftverproblémára hivatkozva ezt nem tudta megtenni, közben rendőri kísérettel a helyszínen elkezdték szedni a bérlőktől az új díjszabás szerinti összegeket. A piac jogi ügyeiben eljáró Pintér Ferenc erre azt közölte, hogy semmilyen hátrány nem érheti a technikai probléma miatt a bérlőket.

IMG_8532

„A bérlőknek jogszerű szerződésük van a pavilonokra, azonban minden másra, így például a helypénzre is az április elsejétől érvényes díjszabás vonatkozik. Ha nem ezt fizetik meg és mégis kipakolnak, akkor szerződésszegést követnek el, s azt kockáztatják, hogy azonnali hatállyal felmondják velük a bérleti szerződést” – ezt már Pintér Ferenc ügyvéd közölte a Cserepes sori piacon. Az ügyvéd álláspontja szerint tehát a szerződés kizárólag a pavilonra vonatkozik, ám arra nem, hogy az elé négyzetméterenként mennyiért pakolhatja ki a portékáját a kereskedő. Mivel az asztalt vagy dobozt bérlők az adott napon kötnek szerződést a díj kifizetéséra vonatkozóan, ezért rájuk is az új díjszabás érvényes. „Hogy gondolják, hogy ránk hívják a rendőröket? Mi nem vagyunk bűnözők” – kiabált közbe egy felháborodott férfi, de konkrét választ nem kapott. Egy ázsiai asszony pedig arról panaszkodott portálunknak, hogy tegnap alá akarták velük íratni az új szerződést, behívták a kínaiakat és a vietnámiakat, szerinte azért, mert azt feltételezte a piacvezetés, hogy nem tudnak olyan jól magyarul, hogy megértsék az abban foglalt díjemelés mértékét. Az is elhangzott kifogásként, hogy senki nem tárgyalt velük semmiről, kész tények elé állították őket. Szabó Bálint portálunknak elmondta, mivel az új díjszabás szerint szerették volna az asztal és dobozdíjakat beszedni a piacon, ezért a bérlők úgy döntöttek, határozatlan időre bezárnak.

Az ügyben délután sajtótájékoztatót tartanak, természetesen az ott elhangzottakról is beszámolunk.

Rendőrök a Cserepes sori piacon - határozatlan időre bezárnak a bérlők, mert pénteken délelőtt az új díjszabás szerint kezdték el szedni az asztal- és dobozdíjakat. Részletek ITT: http://szegedma.hu/?p=623479

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. április 1.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.