Kultúra

Művészeti biennálét rendeznek az Antarktiszon jövőre

Művészeti biennálét rendeznek az Antarktiszon jövőre

2016. április 12., kedd
Művészeti biennálét rendeznek az Antarktiszon jövőre

A világ egyik legtávolabbi helyszínén, a Déli-sarkvidéken rendeznek kortárs művészeti biennálét jövő tavasszal - jelentették be a szervezők.

Mintegy 100 képzőművész és tudós a Finnországban sarkkutatás céljából épült Akademik Ioffe orosz hajó fedélzetén 12 napra az Antarktiszra utazik, ahol elkészítik alkotásaikat, ezeket a kontinens különböző helyszínein fogják bemutatni ideiglenes kiállításokon. A hajó az argentin Ushuaia kikötőből indul és a Falkland-szigeteket érintve áthalad a Drake-átjárón. A részt vevő művészek listáját két hónappal az expedíció indulása előtt fogják nyilvánosságra hozni - idézte a The Art Newspaper honlapja a szervezők közleményét. Az antarktiszi biennálé szóvivője,

Alekszander Ponomarjov

orosz képzőművész, honlapján arról írt, hogy "a megállók során a részt vevő képzőművészek tárgyakat, installációkat, előadásokat és színjátékokat készítenek. Alkotásaik hordozhatók lesznek, kifogják állni a zord időjárási körülményeket és nem fogják károsítani a környezetet. Valamennyi partraszállást filmen fognak dokumentálni." Azután, hogy a Déli-sarkvidéken és a közeli szigeteken bemutatták az alkotásokat, az expedíció során létrehozott műveket a világ múzeumaiban és kiállítótermeiben fogják bemutatni. A biennálét szponzorok adományaiból rendezik - írta a szóvivő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.