Sport

Labdarúgás: többet szerzett a SZEOL Budafokon, mint egy pont

Labdarúgás: többet szerzett a SZEOL Budafokon, mint egy pont

2016. április 30., szombat
Labdarúgás: többet szerzett a SZEOL Budafokon, mint egy pont
szeol-budafok25kf

Nem hozott gólt a második, feljutó hely szempontjából kulcsfontosságú meccs: ez a Budafok-Újbuda vendégeként szerzett egy pont pedig lehet, hogy jóval többet is ér a SZEOL számára.

Roppant fontos meccs várt a SZEOL SC-re a Budafoki MTE-Újbuda FC otthonában: a szegediek a közvetlen mögöttük álló, hat ponttal kevesebbet szerző riválisuk otthonában elért eredményük mindenképp befolyással bírt a szezon hátralévő részére is. Az mindenképpen jó hír volt szegedi szempontból, hogy

Gajág Gergő

visszatért a kezdőbe sérülését követően, míg

Ondrejó Tamás

a kispadról kezdhette a meccset. Főképp kiegyenlített játék zajlott az első negyed órában: egy-egy pontrúgás után akadt dolga a kapusoknak. A szögletek azonban egyik oldalon sem jelentett igazán komoly veszélyt, majd mintegy 25 percnyi játék után

Leindlernek

kellett nyújtózkodnia egy kontra utáni éles lövésnél. A szegedi támadások végén rendre hiányoztak a pontos megoldások, így hiába került oda többször is

Szabó Balázs

kapuja elé a SZEOL, az utolsó megmozdulások nem ültek. A szünetet követően aztán beszorította ellenfelét

Tóth Ákos

együttese: bár percekig a hazai térfélen pattogott a labda, végül két fejes után hiányzott nagyon kevés a szegedi gólhoz: előbb

Buzási

ismétlése, majd

Rácz

csúsztatása után maradt el a SZEOL vezetése. Egy órányi játékot követően

Beretka

fejese is nagyon kevéssel suhant el a hazaiak kapufája mellett, majd a hazaiak egyre több erőt fektettek támadásaikba, ennek ellenére inkább Buzási Péterék kontrái jelentettek veszélyt. A meccs legvégén mindkét csapat megnyerhette volna a meccset: előbb Gajág fejesét védte lábbal Szabó Balázs, majd az utolsó pillanatokban

Csizmadia

bólintása után volt szükség Leindler Domonkos bravúrjára, így bár mindkét félnek megvolt a maga meccslabdája, egyik csapat sem tudott élni vele – a SZEOL azonban így sem szomorkodhat, hiszen ez az egy pont azt jelenti, hogy megmarad a hatpontos előnye a Budafokkal szemben, ráadásul tekintve, hogy

Prukner László

csapata a következő héten szabadnapos lesz, ennek ledolgozására már csak négy meccse marad majd a SZEOL üldözőjének. Mindenképpen értékes döntetlennel térhet tehát haza a SZEOL SC, amely öt fordulóval a vége előtt továbbra is őrzi második helyét a tabellán, és remek helyzetből várhatja a bajnokság véghajráját. Tóth Ákos tanítványai legközelebb május nyolcadikán, vasárnap a Komlót fogadják a Felső Tisza-parti stadionban.

Budafok, MTE sporttelep, 150 néző
2016. április 30., 17.00
Budafoki MTE-Újbuda FC
SZEOL SC
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Juhász Bálint •* Asszisztens: Király Zsolt, Szabó Péter.
0
-
0

Labdarúgó NB III Közép csoport, 29. forduló:

Budafoki MTE-Újbuda FC - SZEOL SC 0-0

Budafok, Budafoki MTE sporttelep, 150 néző. Vezette: Juhász Bálint (Király Zsolt, Szabó Péter)

Budafok:

Szabó B. - Huszty, Csizmadia, Khiesz, Vég, Margitics, Karacs (Patkós, 70'), Kovács D., Skriba, Oláh L., Pesti (Urbán, 83').

Vezetőedző:

Prukner László.

SZEOL:

Leindler - Kormányos (Buzási - a szünetben), Gajág, Rácz, Tomisic, Kéri, Forró, Fülöp, Puskás (Ondrejó, 71'), Maksimovic, Beretka.

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

Gólszerzők:

Sárga lap:

Kéri (32'), Rácz (64'), Forró (90+3'). Tóth Ákos:

"A 0-0 persze nem a legszebb eredmény a futballban, de mindkét mai Közép-csoportos meccsen ez az eredmény született, így még nulláknak nem örültem, mint ennek a négynek, hiszen a Komló is 0-0-t játszott. Megküzdöttünk ezért a döntetlenért, végig a kezünkben tartottuk a meccset és szervezetten védekeztünk, a második félidőben megvoltak a lehetőségeink arra is, hogy eldöntsük a meccset. Majdnem hitchcok-i lett a vége, hiszen a kilencvenkettedik percben nekünk, a kilencvennegyedikben pedig az ellenfélnek volt ziccere. Nagyot küzdöttek a srácok, különösen értékes ez a siker annak fényében, hogy milyen erős ellenféllel játszottunk, ráadásul elég erősen lejtett a pálya is. Félidőben úgy gondoltam, hogy majd ez jobb lesz, de mégis a másik irányba lejtett. A Komló ellen egy hasonlóan fontos meccs vár ránk, de a hátralévő öt meccsből hét pontot kell szereznünk, mindegy, hogy ki ellen."

Online közvetítésünk

VÉGE

90+4'
VÉGE! Nem született gól Budafokon, ez pedig mindenképp a SZEOL malmára hajtja a vizet, hiszen megmarad a hatpontos előnye Tóth Ákos együttesének, ráadásul mivel jövő héten szabadnapos a Budafok, ezért még növelheti is ezt a SZEOL a következő fordulóban!
90+4'
Ez is meccslabda volt! Egy erősen kérdőjeles fault után még utoljára középre ívelhette a labdát a Budafok, és Csizmadia ezúttal kapura is tudta csúsztatni, de Leindler óriási bravúrral védte ezt, a társak ölelgetik a szegedi kapust!
90+3'
Forró rántja le ellenfelét a félpályánál, nem volt ugyan komoly lehetőség, de így volt biztos. Mindez egyúttal azt jelenti, hogy ki kell hagyja a jövő heti, Komló elleni meccset, hiszen ez volt az ötödik figyelmeztetése.
90+2'
Ez meccslabda volt! Egy szegedi szöglet után Gajág nagyon közelről fejelhetett, de nem tudta már eléggé ezt a sarok felé továbbítani, így Szabó Balázs lábbal véd, és óvja meg csapatát a góltól! Eldőlhetett volna!
90+1'
Fülöp kéri számon erélyesen a játékvezetőt, amiért ezt a megmozdulást is lefújta: a faultokat tekintve valószínűleg szezoncsúcsot dönt a SZEOL, még ha ez nem is volt feltétlen taktikai fegyvere ma a szegedieknek. Ez a szabadrúgás elhal a sorfalban.
90'
Négy perc hosszabbítást jelez a játékvezető - innen már nagyon fájó lenne, ha nem legalább egy ponttal térne haza a SZEOL.
88'
Skriba csinál meg egy cselt Tomisic mellett, befelé húz a szélről, majd nagy erővel lő: ez is azonban messze elkerüli Leindler kapuját.
86'
Újabb szabadrúgást végezhet el a Budafok: a tizenhatos sarkától pár méterre elvégzett pontrúgás után Csizmadia fejét keresnék a hazaiak, meg is találják, de a rutinos védő méterekkel a kapu mellé fejel.
83'
Újabb hazai csere: Urbán foglalja el Pesti helyét az utolsó percekre.
82'
Ondrejó is faultol: legalábbis Juhász szerint. Ezúttal Csizmadia fejét keresik a felívelt szabadrúgásból, de ez hosszú volt a védő számára.
81'
Gajág szerelését minősíti szabálytalannak a játékvezető: a 26 méterről kapura tűzött szabadrúgást Leindler öklözi oldalra.
77'
Itt a válasz: Oláh Lóránt kap egy labdát a 16-oson belül, majd be is tud fordulni a tizenegyespont magasságában, de lapos lövését fogja Leindler.
76'
A meccs eddigi legnagyobb lehetősége maradt ki! Abszolút ziccerig játszotta ezt a SZEOL, Maksimovic futott el a bal oldalon, majd egy csel után passzolt középre az érkező Buzási elé, aki előtt tátongott az üres budafoki kapu, de egy picivel mély volt Maksimovic passza, így nem tudta már azt kapu felé tenni Buzási, ezért nagyon-nagy kár!
72'
Ebben talán több volt, Maksimovic a bal szélről tört be a tizenhatoson belülre, majd a hosszú felé ívelt volna, ahol lett is volna társa, de labdája kikanyarodott az alapvonalon.
71'
Cserél Tóth Ákos: Puskás Csaba jön le, akinek a helyét a sérüléséből felépülő Ondrejó Tamás foglalja el.
70'
Változtat a Budafok: Karacsot Patkós váltja a hazaiaknál.
67'
Rácz fejelt össze csúnyán ellenfelével a tizenhatos vonalán: mindkettejüket ápolni kellett, de végül nem volt szükség cserére egyikük esetében sem.
65'
Leindler kiabál, hogy ez az övé lesz, viszont nem ért oda erre, így nagy szükség volt Gajág mentésére. Fordult a játék képe, a szegedi fölényt követően most inkább a Budafok dominál a mezőnyben.
64'
Egy szabályosnak tűnő szerelésért kap sárga lapot Rácz László.
62'
Centik hiányoztak a szegedi gólhoz! Buzási remek centerezése után Beretka fejelhetett 11 méterről, labdája a bal kapufa töve felé közelített, de végül kívülről suhant el, Szabótól ez gól lett volna, viszont sajnos az a pár centi ezt megakadályozta, marad a 0-0!
61'
Az első felépített hazai támadás a szünet óta: Skriba lódulhatott volna meg a szegedi kapu felé, de Gajág remekül tisztázott előle.
59'
Ez volt az eddigi legkomolyabb szegedi lehetőség! Beretka lövésszerű beadását Csizmadia tisztázta szögletre, majd Puskás beívelésére remekül érkezett Rácz, aki három méterről kevéssel csúsztatott a bal felső sarok mellé!
58'
Kéri lapos lövése akad el előbb, majd egy kipattanó labdát Buzási 14 méterről stukkol kapura, a léc alá tartó fejest azonban Szabó Balázs bravúrral kitolta!
57'
Immáron hét perc telik el úgy, hogy csak a hazai térfélen folyik a játék: ezek mindenképp a SZEOL percei, amik ha helyzetekben nem is, de veszélyes beadásokban és kiugratásokban konkretizálódnak.
53'
Buzási agilis megindulását követően a SZEOL is elvégezhet egy szögletet: Puskás sarokrúgását Csizmadia csúsztatja ki a hosszú sarok elöl.
49'
A szöglet után nem tud végleg felszabadítani a SZEOL, majd az újabb beívelt labdát Gajág nagyon szép mozdulattal, önfeláldozó csukafejessel tisztázza, ami fontos is volt, hiszen mögötte többen is érkeztek.
48'
Egy kissé felesleges fault a tizenhatos sarkától Buzásitól: a beívelést egy budafokiról vágódik ki az alapvonalon túlra, de a partjelző szögletet ítél - ennek Tóth Ákos vezetőedző is hangot ad, hiszen meglátása szerint ez már a negyedik pontrúgás, amit ajándékba kap a Budafok, amiben mutatkozik is igazság.
47'
Forró szabadít fel egy életerős rúgással Kovács Dávid szabadrúgását követően a szegedi ötös sarkáról.
46'
A szünetben cserélt egyet a SZEOL: Kormányos nem jött ki már a második félidőre, őt Buzási váltotta a szegedieknél.
46'
Folytatódik a meccs, a Budafok kezdett.

SZÜNET

45'
Nincs hosszabbítás az első félidő végén: 45 perc játék elteltével nincs gól Budafokon.
43'
Rácz labdavesztése után rúghatott szögletet a Budafok: a hosszúra érkező beívelést kicsúsztatta a szegedi védelem bedobásra. A Kovács Dávid által elvégzett taccsot Csizmadia csúsztatta meg, de Leindler lehúzza a labdát.
41'
Ha nem megy közelről, akkor majd kintről: Karacs mintegy 25 méteres bombája száll el kevéssel Leindler kapuja mellett.
40'
Ezúttal Kormányos léphetett volna ki, akinek már csak Csizmadia mellett kellett volna elhúznia, de a rutin győzedelmeskedett ezúttal.
37'
Beretka léphetne ki remek helyzetben Kormányos kiugratását követően, de a partjelző zászlaja megállítja a szegedi támadót, mielőtt komolyabb helyzetig jutna.
35'
Tomisic tört be kiváló szólójával a tizenhatoson belülre, majd a földre kerül - ez sem ér semmit Juhász Bálint sporttársnál.
33'
Ez érdekes szituáció volt, Fülöp előreívelésével Maksimovic lépett ki, a kapuját elhagyó Szabó Balázs pedig a felpattanó labda helyett a szakállas támadó arcát találta el, de nincs ítélet.
32'
A meccs első sárgája Kéri Tamásé, aki labdavesztését követően csinált egy taktikai faultot, amiért felmutatta a lapot neki a játékvezető.
25'
Itt már Leindlerre is jobban szükség volt: egy villámgyors jobb oldali támadás végén a 16-os sarkáról a kapu bal oldala felé, félmagasan megtűzött labdát vetődve ütött ki a szegedi kapus!
23'
Maksimovic lépett ki a bal szélen, majd remek cselével emberét is ott hagyta, és betört a 16-oson belülre is, azonban a jobbnál is jobb szituációt akart, újabb cselével viszont nem jutott előrébb, így nem lett komolyabb helyzet ebből.
22'
Az első veszélyesebb szituáció a hazaiak előtt: létszámfölényben támadhatott a Budafok, azonban három csatár is inkább tolt egyet tovább rajta, és nem lőtt, végül a lapos kísérletet Leindler fogta.
21'
Szögletet végezhet el a SZEOL is, Kormányos beadása vágódott le: egyelőre a pontrúgások sem jelentenek különbséget a meccsen.
18'
Kissé furfangos úton jutott el jó lehetőségből elvégezhető szabadrúgáshoz a Budafok: Kormányost labdaszerzése után a félpályánál ketten is földre vitték, viszont ezért nem járt szabadrúgás, nem úgy az ebből a szituációból induló akció után, amikor Kéri becsúszását követően egyből szólt a síp. Különösebb veszély ugyanakkor ebből sem lett, akárcsak az ötödik hazai szögletből.
16'
Fülöp ívelhette a kapu elé a pálya közepéről, kissé jobb oldalról elvégzett szabadrúgást: labdájára Tomisic érkezett, 8 méterről a bal felső sarok fölé fejelt, de ha lentebb megy, akkor sem érvényes a találat, mert már lest intett a partjelző.
13'
Kiegyenlített mezőnyjáték zajlik az első negyed óra utolsó szakaszában: egyelőre mindkét védelem jól zár, és nem tudják meglepni a támadók ellenfeleiket.
9'
Ez viszont már komolyabb lehetőség volt: Puskás cselezte le magát remekül az alapvonalig, majd visszagurított az érkező Maksimovicnak, aki 13 méterről azonban lyukat rúgott, ez ígéretes helyzet lett volna!
8'
Itt az első komolyabb szegedi lehetőség: négyen vezették három hazai védőre a labdát, azonban Maksimovic ívelése picit pontatlan, és így Szabó Balázs kapus kezeiben köt ki a labda.
6'
A Budafok futballozik mezőnyfölényben, de ez csak két újabb szögletben mutatkozik meg, ami nem okoz gondot a SZEOL hátsó alakzatának.
3'
Az első szöglet a hazaiaké, de ezt könnyedén fejjel tisztázza a szegedi védelem.
1'
A SZEOL kezdte a játékot.

16.58

- Ragyogó napsütés, az utóbbi napokhoz képest kissé szokatlan meleg fogadta a feleket a remekül előkészített füves pályán. A SZEOL szokásos idegenbeli szerelésében, tiszta fehér felsőben, fekete nadrágban lép pályára, míg a Budafok, akikre picit várni kellett a kivonuláskor, piros mezben lép majd pályára.

16.48

- Köszöntjük olvasóinkat, hamarosan kezdődik a SZEOL kulcsfontosságúnak is tekinthető bajnokija a Budafok otthonában. Ami a szegediek szempontjából jó hír, hogy Gajág Gergő vállalni tudta a játékot, és visszatér a kezdőbe, míg Ondrejó Tamás a kispadról kezdi a meccset - a múlt héten megsérült Grünvald Attila problémája viszont nem engedi, hogy pályára léphessen.

A mérkőzés Juhász Bálint sípszavára 17 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.