Sport

Kézilabda: büntetők után a Veszprémé Magyar Kupa

Kézilabda: büntetők után a Veszprémé Magyar Kupa

2016. április 17., vasárnap
Kézilabda: büntetők után a Veszprémé Magyar Kupa
pick-veszprem29kf_balogh_zsolt

Hatvan perc játék után 24-24-es döntetlent mutatott a debreceni Főnix csarnok eredményjelzője a Magyar Kupa döntőjében: hétméteresekkel végül a Veszprémé lett a trófea!

Miután mindkét csapat sikerrel vette a szombati elődöntőt, vasárnap Veszprém-Szeged döntőt rendeztek a férfi kézilabda Magyar Kupában. A Veszprémből Momir Ilic sérülés miatt nem tudta vállalni a játékot, míg a Pickben Parrondo végül ott volt a keretben. 2-0-s veszprémi vezetés után produkált egy 4-0-s sorozatot a Pick, így Källman találata után fordított a Szeged. (4-2) Marguc bedobott hetese után, mintegy húsz perc elteltével volt újra iksz, (7-7) de a Pick remek kontráival, gyorsan befejezett támadásaival ismét meg tudott lépni három gólra a félidő hajrájára. Egy eladott labda után az utolsó percben zárkózott kettőre a Veszprém a szünetre. Négy perccel a második félidő kezdete után alakult ki az addigi legnagyobb szegedi előny Balogh gólja után (15-11), azonban 16-12 után jött három veszprémi gól szegedi válasz nélkül, így eltűnt a Pick előnye. Sliskovic gólja után bő tíz perccel a vége előtt hosszú idő után vezetett a Veszprém (18-19), majd fej-fej mellett haladtak a csapatok az utolsó percekben - végül az utolsó percre döntetlennel mehettek neki a felek. 24-24-nél még a Veszprém támadhatott, a két kispad is összeszólalkozott, de a bakonyiak nem tudtak betalálni az utolsó támadásból, így a szabályok értelmében hetesek döntöttek a kupa sorsáról. Az idegek párharcát jobban kezdte a Pick, két sorozat igaz mindössze egy büntető zárult góllal, de azt Balogh Zsolt dobta. A harmadik párbajban nem volt hiba, a negyedikben viszont Mindegía hetesét megfogta Mikler - majd az utolsó körben mivel Palmarsson nem hibázott, Curuvijának be kellett dobnia ahhoz, hogy folytatódjon a párharc, de Alilovic hárította hetesét, így büntetők után a Veszprém lett a Magyar Kupa győztese. Nagyon közel állt ahhoz a MOL-Pick Szeged, hogy legyőzze a Veszprémet, viszont nem tudta megtartani előnyét, és csak hetesekkel maradt alul riválisával szemben.

Bomba Magyar Kupa, döntő

MOL-Pick Szeged - MVM Veszprém 24-24 (12-10) - hétméteresekkel: 2-3

Debrecen, Főnix csarnok, 5000 néző. Vezette: Kékes Csaba, Kékes Pál.

MOL-Pick Szeged:

SIERRA - Prodanovic 1, Ancsin 2, Bombac 1, Thiagus Petrus 1, Ilyés, KALLMAN 7. Csere: Wyszomirski (kapus), Vranjes 1, Robledo 2, Blazevic, MINDEGÍA 4/1, Curuvija 1/1, BALOGH 4, Zubai. Parrondo.

Vezetőedző:

Juan Carlos Pastor.

MVM Veszprém:

Mikler - Marguc 3/2, NAGY L. 6, Sulic 2, Chema. Rodriguez, Sliskovic 4, Ugalde 2. Csere: Alilovic (kapus), Terzic, Schuch, Lékai, Nillson, PALMARSSON 5, IVÁNCSIK G. 1, Gulyás 1. Kiállítás: 6 perc ill. 4 perc Hétméteres: 4/2 ill. 3/2

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.