Bulvár

Katasztrófavédelem: ellenőrzések a szabadtéri tüzek kivédése érdekében

Katasztrófavédelem: ellenőrzések a szabadtéri tüzek kivédése érdekében

2016. április 26., kedd
Katasztrófavédelem: ellenőrzések a szabadtéri tüzek kivédése érdekében

Ellenőrzéssorozatot tartott az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) a szabadtéri tüzek megelőzése érdekében - tájékoztatott az OKF kedden a honlapján.

A közlemény szerint az OKF tűzvédelmi hatósági ellenőrzések keretében vizsgálta a szabadtéri tüzek által gyakran érintett helyszínek - a műveletlen területek, továbbá az erdők és kétszáz méteres körzetük - tűzvédelmi helyzetét. Az akciósorozat két hetében 732 hatósági ellenőrzést tartottak, 401 hiányosságot tártak fel, ezek jellemzően az adott terület gondozatlanságából adódtak. Sok helyen száraz aljnövényzetet, száraz növényi hulladékot találtak, volt, ahol a szükséges védősáv hiányzott, egy helyen pedig nem volt biztonságos a tűzrakóhely kialakítása. Az ellenőrzésre az illetékes társhatóságokat és társszerveket - az önkormányzatokat, az erdészeti és nemzeti parki igazgatóságokat, a földhivatalokat, a természetvédelmi hatóságokat, a falugazdászokat, a hegybírókat, szükség esetén a rendőrséget, a polgárőrséget - is felkérték a kirendeltségek. A katasztrófavédelmi kirendeltségek a hiányosságok nyomán 312 hatósági eljárást indítottak, az érintett területek tulajdonosainak meghatározása után 159 hatósági felhívást és 89 kötelezést adtak ki a szabálytalanságok megszüntetése érdekében. Az ellenőrzéssorozat, valamint a szankciók célja az volt, hogy csökkenjen a szabadtéri tűzesetek bekövetkezésének kockázata - tartalmazza a közlemény.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.