Kultúra

Jön az „aranyos” játszóház a Móra-múzeumban

Jön az „aranyos” játszóház a Móra-múzeumban

2016. április 14., csütörtök
Jön az „aranyos” játszóház a Móra-múzeumban
aranyjatszo02

Attila hun birodalmát rajzolják újra a Móra Ferenc Múzeum családi játszóházában. Április 16-án, szombaton 10 és 13 óra között a jelenlegi „arany-kiállításokhoz” kötődő kézműves foglalkozásokon vehetnek részt kicsik és nagyok: készül majd mozgó lábú lovacska, tarsoly és kincsesláda is.

A Móra-múzeum következő játszóházának témája: az arany. A „Minden, ami arany” című látványtár, valamint a „Kincsek–Titkok–Aranyak” című tárlat kapcsán készülnek érdekes kézműves kihívásokkal, régészeti barangolásokkal az intézmény múzeumpedagógusai. Szombaton például újrarajzolják majd

Attila

hun birodalmát a résztvevők, e mellett igazi „aranyos” kézműveskedés is várja a gyerekeket és szüleiket. Készíthetünk mozgó lábú lovacskát, különleges érméket, ékszereket és kincses ládát is. Varrhatunk tarsolyt is, miközben játékosan ismerkedhetünk meg a hunok és a honfoglaló magyarok életével. A Móra Ferenc Múzeum „aranyba öltözött” az elmúlt időszakban: októberben nyílt meg a nagyszéksósi hun aranykincset bemutató látványtár „Minden, ami arany” címmel. Márciusban pedig egy „aranyos” időszaki tárlat is megnyitotta kapuit, ahol a nagyszentmiklósi aranykincs hű másolatait tekinthetik meg az érdeklődők. A látványtár folyamatosan látogatható, a Kincsek-Titkok-Aranyak című kiállítás pedig július 3-ig várja az érdeklődőket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.