Bulvár

Illegális bevándorlás: csaknem négyszáz határsértőt fogtak el a hétvégén

Illegális bevándorlás: csaknem négyszáz határsértőt fogtak el a hétvégén

2016. április 18., hétfő
Illegális bevándorlás: csaknem négyszáz határsértőt fogtak el a hétvégén

Háromszázkilencvenegy határsértőt fogtak el péntektől vasárnapig az ország területén, négy gyanúsított ellen pedig embercsempészés miatt indult büntetőeljárás - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 168, szombaton 144, vasárnap 79 migránst fogtak el. Az év első heteiben országosan naponta tíz körül alakult az elfogott határsértők száma, de februárban, márciusban és áprilisban is előfordult olyan nap, hogy kétszáznál többet tartóztattak föl, húsvét hétfőn idén a legtöbbet, 255-öt. Hétfőtől vasárnapig 829 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök, az azt megelőző héten - április 4-étől 10-éig - ez a szám 859 volt. Az ügyészség és a bíróság migrációval kapcsolatos bűncselekményekről megjelent tájékoztatói szerint az érkező határsértők állampolgárság szerinti összetétele nagyon sokszínű, jelentős számban vannak magukat afgánnak, iráninak, pakisztáninak vagy valamely észak-afrikai országból származónak vallók, de jönnek olyan távoli helyekről is mint Haiti vagy Srí Lanka.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.