Bulvár

Idén is bevonja a lakosságot a rendőrség a Speedmarathonba

Idén is bevonja a lakosságot a rendőrség a Speedmarathonba

2016. április 14., csütörtök
Idén is bevonja a lakosságot a rendőrség a Speedmarathonba
tispol

Figyelemmel a Speedmarathon sebességellenőrzés elmúlt évi kedvező tapasztalataira, a magyar rendőrség ismét részt vesz annak végrehajtásában.

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a TISPOL 24 órás összeurópai sebességellenőrzést – úgynevezett Speedmarathont – végez, melyhez 24 tagállam csatlakozott. Az ellenőrzés ideje alatt, április 21-én 6 órától április 22-én 6 óráig, ténylegesen 24 óra időtartamban, a rendelkezésre álló valamennyi változtatható helyű Komplex Közlekedési Ellenőrzési Pont (a továbbiakban: vhKKEP) használatban lesz. A 24 óra során egy vhKKEP részére több ellenőrzési helyet jelölnek ki, egy helyszínen folyamatosan legfeljebb 4 órán keresztül ellenőriznek majd. Az ellenőrzés célja a sebességtúllépés veszélyességének tudatosítása, és nem a szankcionálás. Azonban a dokumentált jogsértések miatt a vonatkozó jogszabályi rendelkezéseknek megfelelő intézkedésekre kerül sor. A 2015-ös akcióhoz hasonlóan a rendőrség az ellenőrzési helyek kijelölési folyamatába a lakosságot is be szeretné vonni, így ez évben is javaslatokat vár arra, hogy az említett 24 órás időszakban hol kerüljön sor sebességellenőrzésre. A javaslatokat az illetékes rendőr-főkapitányságok e-mailen keresztül, megyénként, és külön a fővárosra vonatkozóan fogadják majd. A rendőrség e célra idén is külön e-mail fiókokat hozott létre, melyek a „speedmarathon” előtagból és az adott megyei, fővárosi rendőri szerv e-mail címének utótagjából állnak. Ennek értelmében Csongrád megye kapcsán a speedmarathon@csongrad.police.hu címen jelezhetik észrevételeiket az állampolgárok.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.