Bulvár

Hétfőtől várják a nevezéseket az Aranyanyu díjra

Hétfőtől várják a nevezéseket az Aranyanyu díjra

2016. április 18., hétfő
Hétfőtől várják a nevezéseket az Aranyanyu díjra

Hétfőtől lehet nevezni a legjobb orvosnőket, pedagógusokat, egészségügyi szakdolgozókat és szociális területen dolgozó nőket a Richter Aranyanyu Díjra.

A díjat azért alapította hat évvel ezelőtt a Richter Gedeon Nyrt. és

Rácz Zsuzsa

író, hogy támogassa a nők önbecsülésének és társadalmi megbecsülésének növelését - közölték az MTI-vel a szervezők. A Richter Aranyanyu Díjjal az elmúlt öt évben eddig 37 segítő szakmában dolgozó nőt tüntettek ki, így általuk olyan területek is figyelmet kaphattak, mint a gyermekpszichiátria, a gyermekvédelem, a kórházpedagógia, a koraszülött-ellátás, a magyarországi romák helyzete vagy éppen a droghelyzet. Tavaly az elismerést alapítók új kategóriát hoztak létre, így először kaphatták meg az elismerést a szociális területen dolgozó nők. Ebben az évben is négy kategóriában várják az ajánlásokat szeptember 15-ig a kiírás holnapján, ahol egy maximum 1500 karakteres, személyes történetben kell bemutatni a jelölni kívánt szakembert, kiemelve a jelölt elhivatottságát, személyiségét, egyediségét és azt, hogy miért tartja érdemesnek őt jelölője a díjra. A zsűri által kiválasztott döntősökről kisfilm készül, majd a közönség internetes szavazással dönthet a nyertesekről. A zsűriben

Beke Zsuzsa

, a Richter Gedeon Nyrt. kommunikációs vezetője, Rácz Zsuzsa író,

Kriston Andrea

tréner,

Nagy Tímea

olimpiai bajnok párbajtőrvívó, valamint

Dobó Kata

színésznő foglalnak helyet. A díjátadót novemberben tartják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.