Közélet

Ghánai iskolásoknak gyűjtenek tanszereket Szegeden

Ghánai iskolásoknak gyűjtenek tanszereket Szegeden

2016. április 4., hétfő
Ghánai iskolásoknak gyűjtenek tanszereket Szegeden
Microschool_Ghana

A nemzetközi kezdeményezéshez június végéig lehet csatlakozni. Az afrikai ország lakosságának közel harminc százaléka analfabéta.

A ghánai twi nyelven a 'sankofa' szó azt jelenti, hogy „nem árt visszatérni a már elfeledetthez”, azaz tanulni kell a múltból - ez a jelmondata annak a több európai államban elindított civil kezdeményezésnek, amelyhez szegedi fiatalok is csatlakoztak.

Vangel Márk

egyetemi hallgató koordinálja a városban az adománygyűjtést, aki hangsúlyozta, pénzt nem, viszont tanszereket örömmel fogadnak el. Ghánában az utóbbi években növekedett a tanárok és az iskolák száma, azonban még mindig sok a teendő az oktatásügy területén, az írástudatlanok aránya közel harminc százalékos, míg hazánkban a felnőttkorú lakosság alig egy százaléka analfabéta. Örömmel fogadnak író-, festő- és rajzszereket, füzeteket, angol nyelvű tankönyveket, vonalzókat, körzőket és más eszközöket. Az adományokat június végéig várják, ezt követően érkezik Szegedre az Ausztriában élő kezdeményező, aki szeptemberben kezdte meg a gyűjtést. Az adományokat a Vitéz utcai Nyugi Kert vendéglátóhelyen havonta megrendezett Jamican Vibes - Dubes Night rendezvényeken lehet leadni (legközelebb április 23-án), vagy a vangel.mark

gmail.com e-mail címen egyeztetve akár más időpontban is. Bővebb információ a projektről az alábbi oldalon található: Sankofa African School Children Project, a szegedi gyűjtésről ezen a plakáton olvashatnak.

A nemzetközi kezdeményezéshez június végéig lehet csatlakozni.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=605659

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. április 4.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.