Sport

Futsal: nem tudta megállítani a Berettyót az EHÖK SE + FOTÓK

Futsal: nem tudta megállítani a Berettyót az EHÖK SE + FOTÓK

2016. április 18., hétfő
Futsal: nem tudta megállítani a Berettyót az EHÖK SE + FOTÓK
szte_ehok-berettyoujfalu032kf

Bár játékban nem nőtt a szegediek fölé a Berettyóújfalu fakója, mégis mindhárom pontot elvitték Szegedről hétfőn este.

Közel egy hónap után játszott ismét hazai pályán mérkőzést az SZTE EHÖK SE, amely a forduló előtt harmadik helyen álló Berettyóújfalu II.-t fogadta hétfőn este az újszegedi sportcsarnokban. A vendégek élvonalbeli együtteséből ezúttal csak a kapus László Márk tartott a „fakóval” Szegedre, míg az EHÖK-ben ismét szerelést húzott a korábban a Győrt és a Haladást is megjárt Dürgő Péter. Komolyabb lehetőség nem alakult ki az első tíz percben, egy-egy távoli lövéssel tesztelték a felek a kapusokat. Petőfi előtt adódott a játékrész felénél az első nagy helyzet, egy ajándék labdával végül nem tudott a kapuig törni, de Kovács Milánnal való összjátéka utáni lövése kevéssel ment el a bal kapufa mellett. Szegedi fölénnyel folytatódott a meccs, de kidolgozott helyzetig nem tudtak eljutni Makra Zsolt tanítványai, majd három perccel a szünet előtt egy röviden felszabadított labdát a kapuval szemből, kilenc méterről lőtt el Békési, a lövésbe pedig Vasas csak beleérni tudott, hárítani nem, 0-1. Másfél perccel a vége előtt Kiss-Kása emelése landolt a felső lécen, viszont hiába ment előre az EHÖK SE, nem tudott egyenlíteni a félidőig. Kiegyenlített játékot hozott a folytatás is a szünet után, amit egy szabadrúgás tört meg: hét méterről lőhetett szabadon a Berettyó, ezt pedig Jancsó használta ki, és lőtt Vasas kapujába laposan, 0-2. Pár perccel később Jancsó duplázhatott volna, de nem tudta Vasas fölött átemelni a labdát – mezőnyben továbbra is egál volt a meccs. Mintegy kilenc perccel a vége előtt megpróbálta az öt a négy elleni játékot az EHÖK SE, azonban gólt ismét a Berettyóújfalu szerzett, Nagy Bence labdalopását követően az üres kapuba passzolt, 0-3. Kellemetlenül védekeztek a vendégek, ennek nem találták ellenszerét Bánóczki Dánielék, hiába tartózkodtak többet az ellenfél térfelén, nem jött össze a szépítés, így 3-0-ra nyert a Berettyóújfalu. Az SZTE EHÖK SE ezzel ötödik vereségét szenvedte el a bajnokságban, legközelebb pedig a Gödöllő vendégeként lép pályára.

Férfi futsal NB II Keleti csoport, 22. forduló

SZTE EHÖK SE - Berettyóújfalu II. 0 - 3 (0-1)

Szeged, újszegedi sportcsarnok, 100 néző. Vezette: Viczián Mátyás, Zsákai Milán (Flinta Zoltán)

EHÖK SE:

Vasas - Dürgő, Kiss-Kása, Bánóczki, Deák. Csere: Kovács M., Guth, Petőfi, Csamangó, Csanádi.

Vezetőedző:

Makra Zsolt.

Berettyóújfalu:

László - Békési, Nagy B., Jancsó, Szabó P. Csere: Kovács B., Csordás, Jakab, Sustyák, Nagy S., Sándor.

Vezetőedző:

Szitkó Róbert.

Gól:

Békési (17'), Jancsó (24'), Nagy B. (32')

Sárga lap:

Dürgő (32') ill. Nagy B. (13'). Makra Zsolt:

"A fiatalokra nem lehet panasz, tették a dolgukat becsülettel, rutintalanságunknak és gyatra helyzetkihasználásunknak köszönhetően szenvedtünk vereséget. Megpróbálunk meglepetést okozni Gödöllőn."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.