Fókuszban a bíróság – fotókiállítás nyílt a Szegedi Törvényszéken

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

vandorkiallitas_torvenyszek

Az Országos Bírósági Hivatal elnöke második alkalommal hirdette meg a „Fókuszban a bíróság” elnevezésű fotópályázatot, amelynek célja a magyarországi bírósági épületek újszerű látásmóddal való kreatív bemutatása volt.

Az idei évben is 4 kategóriában hirdették meg a pályázatot amatőr fotósok részére. Ezek a tavalyi évhez hasonlóan a bírósági épületek, épületrészletek, bírósági épületbelsők, termek, tárgyi környezet a bíróságon, illetve az életkép a bíróságon kategóriák voltak. A pályázat különlegessége, hogy azon nem csupán a bíróságok dolgozói, hanem – a pályázati feltételek elfogadása mellett – bárki részt vehetett.

A Szegedi Törvényszékre érkezett vándorkiállítást Tárkány-Szűcs Babett, a Szegedi Törvényszék elnöke április 21-én nyitotta meg. A kiállításon a pályázat díjnyertes fotóin túl az egyéb pályaművek is megtekinthetők, amelyek érdekes látásmódjukkal különleges élményt nyújtanak a szemlélő számára.

A bírósági épületekről készített pályaműveket bemutató kiállítás május 3-ig bárki számára megtekinthető a Szegedi Törvényszék Szeged, Széchenyi tér 4. szám alatti épületének II. emeleti folyosóján, amelyre a törvényszék minden érdeklődőt szeretettel vár.

Előző sztori

Népszerűnek bizonyult a diákok körében a Szegedi Törvényszék perszimulációja

Következő sztori

Aktualitások a Somogyiból: beszélgetés Karácsonyi Zsolttal, koncert Szombati Juliannával