Közélet

Elérhető a pályázati portál a családi házak energetikai korszerűsítésére

Elérhető a pályázati portál a családi házak energetikai korszerűsítésére

2016. április 29., péntek
Elérhető a pályázati portál a családi házak energetikai korszerűsítésére

Elkészült az Otthon Melege Program keretében meghirdetett családi házak energiahatékonyságának növelését célzó alprogram pályázati honlapja - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium pénteken az MTI-vel.

A szaktárca tájékoztatása szerint az újonnan meghirdetett alprogramra kizárólag az oldalon lehet pályázni, az ügyfélkapus regisztrációval rendelkező magánszemélyek 2016. július 1-jétől nyújthatják be támogatási kérelmüket a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig. Az 5 milliárd forintos keretösszegre tekintettel kizárólag a hagyományos technológiával 1996 előtt épült és 1995. december 31-ig kiadott építési engedéllyel rendelkező, egy lakásos, legfeljebb 135 négyzetméter fűtött alapterületű, a pályázatot benyújtó magánszemély tulajdonában álló és a pályázat benyújtását megelőzően használatban lévő (lakott) családi házak energetikai korszerűsítésére nyújtható vissza nem térítendő támogatás. Az összeg felhasználható egyebek között az épületek homlokzati nyílászáróinak cseréjére, homlokzatok hőszigetelésére, épületgépészeti rendszerek (például kazánok, radiátorok) energia-megtakarítást eredményező cseréjére, illetve felújítására - olvasható a tájékoztatásban. A 2014 szeptemberében indult Otthon Melege Program eddig közel 17 milliárd forint keretösszegben biztosított támogatást, amelynek eredményeként eddig több mint 85 ezer háztartás energiahatékonysága javult - közölte az NFM.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.