Közélet

Csökkenhetnek az internet-előfizetési díjak

Csökkenhetnek az internet-előfizetési díjak

2016. április 13., szerda
Csökkenhetnek az internet-előfizetési díjak

A kormány még az idén javaslatot tehet az internet-előfizetések áfájának csökkentésére, így az előfizetési díjak is csökkenhetnek - mondta Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára szerdán az Országgyűlésben, az elektronikus hírközlésről szóló törvény módosítását kezdeményező javaslat vitájában.

Az államtitkár hangsúlyozta: manapság a versenyképességet, a fejlődést és a jólétet a digitalizáció jelenti, a magyar kormány pedig elkötelezett a digitális fejlesztések mellett. A kormány ezért internetes konzultációt folytatott, ennek alapján készítette el a digitális jólét programját, aminek legfőbb célkitűzése, hogy Magyarországon, bárhol, bárki megfizethető, jó minőségű internetkapcsolathoz jusson hozzá - mondta.

Kara Ákos

közlése szerint ezért még az idén javaslatot tehetnek az internet-előfizetések áfájának csökkentésére, és gondoskodnak arról, hogy ennek köszönhetően az előfizetési díjak is a csökkenjenek. Ez nem kis küzdelem, de készen állunk ennek véghezvitelére - tette hozzá. Ismertette: a szolgáltatókkal együttműködve a rászorulók számára is elérhető árú internetcsomagot akarnak létrehozni, valamint ingyenes wifi-szolgáltatást terveznek minden magyar település központjába, valamint az iskolákban, az egyetemeken és a nagyobb látogatottságú könyvtárakban. Legkésőbb 2018 végére szeretnék elérni, hogy minden háztartás, amely igényli, hozzáférhessen a szupergyors internethez - erősítette meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.