Közélet

Családi házak energetikai felújítására ír ki pályázatot az NFM

Családi házak energetikai felújítására ír ki pályázatot az NFM

2016. április 6., szerda
Családi házak energetikai felújítására ír ki pályázatot az NFM

Az Otthon Melege program hatodik elemeként családi házak energetikai célú felújítására ír ki pályázatot a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM), a tájékoztató csütörtöktől elérhető a tárca honlapján, a kiírás július első hetében jelenik meg - jelentette be Szabó Zsolt, az NFM fejlesztés- és klímapolitikáért felelős államtitkára szerdán Budapesten, a Construma ÖkoCity kiállításának megnyitóján.

Az államtitkár elmondta: a program az 1995 előtt épült családi házakra vonatkozik, amelyek 135 négyzetméternél kisebbek. Külső szigetelésre és nyílászárók cseréjére, a fűtési rendszer korszerűsítésére vagy cseréjére, illetve megújuló energetikai berendezésekre, napelemekre, napkollektorokra lehet támogatást kapni. A keretösszeg 5 milliárd forint, amelyet a következő időszakban kétszer 5 milliárd forinttal meg kívánnak emelni az igényektől függően, egy pályázó maximum 2,5 millió forint támogatást nyerhet el - közölte az államtitkár.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.