Közélet

Biztonsági kockázatok miatt nem engedik a vállalatok a saját mobileszközzel végzett munkát

Biztonsági kockázatok miatt nem engedik a vállalatok a saját mobileszközzel végzett munkát

2016. április 11., hétfő
Biztonsági kockázatok miatt nem engedik a vállalatok a saját mobileszközzel végzett munkát
sms_telefon_mobil

Főként biztonsági kockázatok miatt nem preferálják a vállalatok, hogy az alkalmazottak saját mobileszközeiken dolgozzanak a Crowd Research Partners legfrissebb mobilbiztonsági felmérése szerint.

A több mint 800 nemzetközi IT biztonsági szakember megkérdezésével végzett kutatás rámutatott, hogy az úgynevezett BYOD (bring your own device - hozd a saját eszközödet) bevezetését leginkább, a válaszadók 39 százaléka szerint biztonsági megfontolások gátolják, ezt követik 12 százalékkal az alkalmazottak adatbiztonságával kapcsolatos aggodalmak. A biztonsági kockázatokon belül a szakemberek többsége, 72 százaléka az adatszivárgástól tart legjobban BYOD esetén, 56 százalékuk pedig attól, hogy a módszer esetleg jogtalan hozzáférést biztosítana a vállalat adataihoz, rendszereihez. A megkérdezettek csupán 52 százaléka tart valamilyen kártevőtől, pedig mint kiderült, minden ötödik vállalatnál történt már a mobiltelefonokkal kapcsolatos biztonsági incidens, elsősorban valamilyen rosszindulatú számítógépes program és vezeték nélküli kapcsolat következtében. A növekvő fenyegetések, adatvesztések és új szabályozási igények ellenére a vállalatok 30 százaléka tervezi az IT biztonsági költségvetésének növelését, a többiek változatlanul hagyják vagy csökkentik a büdzséjüket - olvasható a jelentésben. A Bitglass, a Blancco Technology Group, a Check Point Technologies, a Skycure, a SnoopWall és a Tenable Network Security segítségével végzett piackutatásban kiberbiztonsággal foglalkozó szakembereket kérdeztek meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.