Bulvár

Bíróság elé állította az ügyészség az alvó sértettet kifosztó szegedi elkövetőket

Bíróság elé állította az ügyészség az alvó sértettet kifosztó szegedi elkövetőket

2016. április 14., csütörtök
Bíróság elé állította az ügyészség az alvó sértettet kifosztó szegedi elkövetőket

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség gyorsított eljárás keretében kezdeményezte azon két vádlott bűnösségének megállapítását, akik március 13-án, Szegeden követtek el bűncselekményt - közölte a Csongrád Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a vádlottak a fenti napon, délután 5 óra körül, észrevették Szeged belvárosában a köztéri padon fekvő, alvó sértettet. Az I. rendű vádlott leült a sértett mellé a padra, míg a II. rendű vádlott mellette megállt, az I. rendű vádlott kivette az alvó, így védekezésre képtelen sértett kezéből annak mobiltelefonját, míg a II. rendű vádlott a sértett füléből kihúzta a fülhallgatót. Az I. rendű vádlott a SIM kártyát és micro SD kártyát is tartalmazó mobiltelefont, valamint a fülhallgatót eltette a zsebébe. A vádlottak a helyszínt elhagyták, későbbi rendőri igazoltatás során a mobiltelefon megtalálásra, lefoglalásra és a sértettnek kiadásra került. A járási ügyészség a vádlottakat társtettességben elkövetett kifosztás bűntettével vádolta, a Szegedi Járásbíróság a vádlottakat a vádirati tényállással egyezően bűnösnek mondta ki. A bíróság a különös visszaeső I. rendű vádlottat végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre, míg a különös és többszörös visszaeső II. rendű vádlottat 2 év 4 hónap fegyházbüntetésre ítélte. Az ítélettel szemben a II. rendű vádlott és védője felmentésért fellebbezett, az ítélet az I. rendű vádlott vonatkozásában jogerős.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.