Kultúra

Beri Ary és az „Időszedő” – Berencsi Attila zenés költői estje a Móra-múzeumban

Beri Ary és az „Időszedő” – Berencsi Attila zenés költői estje a Móra-múzeumban

2016. április 2., szombat
Beri Ary és az „Időszedő” – Berencsi Attila zenés költői estje a Móra-múzeumban
berencsi_meghivo

A „Szerelem első vérig” című legendás film főszereplője, Beri Ary, azaz Berencsi Attila tart zenés költői estet a szegedi Móra Ferenc Múzeumban április 6-án, szerdán 19 órakor. Az „Időszedő” című koncertre megújult repertoárral készül a művész, aki zeneszerzéssel és versírással is foglalkozik.

Különleges estre hívja a „Szerelem első vérig” című kultuszfilm rajongóit a szegedi Móra Ferenc Múzeum. Szerdán este 7 órától ugyanis a főszereplő, Berencsi Attila tart zenés költői estet „Időszedő” címmel a múzeum dísztermében: versei mellett gitárral kísérve adja elő saját szerzésű dalait.

Beri Ary

már visszatérő vendég Szegeden. A film forgatásának huszadik évfordulóján, a 2015-ös Múzeumok Éjszakája színpadán adott nagysikerű koncertet, novemberben pedig festménykiállítása nyílt a Kass Galériában. A mostani alkalommal zenéi mellett verseivel is megismerkedhet a közönség. Berencsi Attilát a Szerelem első vérig című, 1985-ös kultuszfilm kapcsán színészként ismerte meg az ország. Négy évvel később elnyerte a San Sebastian Nemzetközi Filmfesztivál legjobb férfi főszereplőjének járó díját a Túsztörténet című filmben nyújtott alakításáért. Jelenleg főként zenészként és képzőművészként tevékenykedik: rendszeresen tart koncerteket, valamint több festménykiállításon is bemutatta alkotásait az elmúlt évek során.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.