Közélet

Bakondi: Európa jövőjét és belbiztonságát veszélyezteti a kvótajavaslat

Bakondi: Európa jövőjét és belbiztonságát veszélyezteti a kvótajavaslat

2016. április 9., szombat
Bakondi: Európa jövőjét és belbiztonságát veszélyezteti a kvótajavaslat
bakondi02kf

Európa jövőjét és belbiztonságát veszélyeztetné, ha megvalósulna az Európai Bizottság kvótajavaslata - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában.

Bakondi György

szerint az unió által tervezett új menekültügyi rendszer bevezetése, a törvényi szintű kötelező kvóta alkalmazása az európai és a magyar érdekekkel is ellentétes. Az eddig kiszivárgott elképzelések szerint az EU brüsszeli központtal működtetne egy bevándorlásügyi hivatalt, s az döntene arról, kik léphetnek be az unió területére mint menekültek, és aztán mely tagállamba kerülnek - fejtette ki a főtanácsadó. Véleménye szerint közös európai érdek, hogy a schengeni térség integritásai, gazdasági, társadalmi és politikai előnyei megtarthatóak legyenek. Ebben a kérdésben a magyar kormány a cseh, a lengyel, a szlovák és más államok vezetőivel is egyetért - mondta Bakondi György. A következő hetekben nemzetközi aktivitásunk többek között arra irányul majd, hogy szövetségeseket találjunk és minél több tagállamot meggyőzzünk arról, hogy ezt ebben a formában nem lehet bevezetni - fogalmazott a belbiztonsági főtanácsadó.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.