Közélet

Április utolsó hetében is marad a szeles, változékony idő

Április utolsó hetében is marad a szeles, változékony idő

2016. április 24., vasárnap
Április utolsó hetében is marad a szeles, változékony idő
napsutes_tavasz_szel

A következő napokban is többfelé erős, néhol viharos lehet a szél. Április utolsó napjaiban folytatódik a változékony idő: napsütésre, de esőre, a leghidegebb órákban fagypont körüli hőmérsékletre is készülni kell - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn napközben is több helyen megerősödik, néhol az Észak-Dunántúlon és északkeleten viharossá is fokozódik a szél, de estére jelentősen mérséklődik a légmozgás. Elsősorban a Duna-Tisza közén várható eső, zápor. A legalacsonyabb hőmérséklet 2 és 7 fok között valószínű, a szélvédett területeken lehet a hidegebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 8 és 12 fok között várható. Kedden eleinte derült, napos idő várható, majd a Dunántúlon és északon fokozatosan megnövekszik a felhőzet. Délutántól utóbbi területeken egyre több helyen alakulhat ki eső, zápor. A Nyugat-Dunántúlon a szél is megerősödhet. A minimumhőmérséklet mínusz 1 és plusz fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan 14 és 18 fok között alakulnak. Szerdán az Alföldön várható több napsütés, másutt csak rövidebb időre süthet ki a nap. Összességében sokfelé kell esőre, záporra számítani, és többfelé megerősödik a szél is. A leghidegebb órákban 1-6 fok lehet, nappal általában 18-21 fokig melegszik a levegő, de a nyugati és az északi határvidéken csak 11-18 fok lesz. Helyenként még csütörtökön is megerősödhet a szél, de számottevő csapadék nem valószínű, többórás napsütés várható. A legalacsonyabb hőmérséklet 1 és 7, a legmagasabb hőmérséklet 14 és 17 fok között alakul. Pénteken viszont ismét többfelé valószínű eső, zápor. Emellett megélénkül, néhol meg is erősödik a légmozgás. A leghidegebb órákban 0-8 fok lehet, napközben 12-18 fokig melegszik a levegő. Szombaton napos vagy változóan felhős lesz az ég, számottevő csapadék nem lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet 2 és 8, a legmagasabb hőmérséklet 17 és 21 fok között alakul. Vasárnap, május elsején többórás napsütés várható, csak néhol lehet kisebb záporeső. A minimumhőmérséklet 3 és 9, a maximumhőmérséklet 17 és 22 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.