Kultúra

Álszentség és képmutatás a szegedi Kisszínházban + FOTÓK

Álszentség és képmutatás a szegedi Kisszínházban + FOTÓK

2016. április 15., péntek
Álszentség és képmutatás a szegedi Kisszínházban + FOTÓK
tartuffe084kf

Ismét véget ért egy évad a Szegedi Nemzeti Színházban. Az évad utolsó új bemutatóját Hollós Gábor álmodta színpadra, a Tartuffe című komédiát április 14-től lehet megtekinteni a Kisszínházban.

Hollós Gábor

rendező nehéz feladatra vállalkozott a Tartuffe-el, hiszen egy olyan darabra csalogathat be nézőket, akik vagy a színházban, vagy a középiskolai irodalom órákon találkoztak már a komédiával, ennélfogva él bennük egy kép arról, hogyan is „kell kinéznie” egy hamisítatlan Tartuffe-előadásnak. A rendező azt mondta, a karakter más aspektusát emeli ki, így a belé vetett hit, a hinni akarás veszélyességére fektette a hangsúlyt. A Tartuffe című komédiát a Szegedi Nemzeti Színház Kisszínházában mutatják be április 14-én, 19 órakor. Főbb szerepekben: Tartuffe-

Pataki Ferenc

, Orgon-

Pálfi Zoltán

, Pernelle-né-

Fekete Gizi

, Elmira-

Szabó Gabi

, Cléante-

Barnák László

, Damis-

Szívós László

, Mariane-

Tolnai Hella

, Dorine-

Gidró Katalin

, Valér-

Poroszlay Kristóf

, Lojális úr-

Ferencz Nándor

. A személyes élményt semmi sem adja vissza, ám amíg jegyet váltanak az előadásra, tekintsék meg fotós kollégánk felvételeit!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.