Bulvár

A Mini Hungary Park szeretettel köszönti az édesanyákat

A Mini Hungary Park szeretettel köszönti az édesanyákat

2016. április 27., szerda
A Mini Hungary Park szeretettel köszönti az édesanyákat
mini_hungary_park25_gs

Április 30-án és május 1-jén, 9 és 18 óra között a majális mellett anyák napi ünnepi rendezvény várja a látogatókat Mórahalmon. Minden édesanya ezen a két napon ingyenesen látogathatja a mórahalmi makett múzeumot, ha élete párjával vagy gyermekével, gyermekeivel érkezik.

Május első vasárnapja egyben a munka ünnepe is. Ilyenkor minden család a kikapcsolódási lehetőségeket választja, amely alkalommal kicsik és nagyon együtt szórakozhatnak. Erre való tekintettel a Mini Hungary nyitva tartási időben különféle családi programokkal, virág vásárral, kézműves sörökkel, ízletes rétessel és magyar gyümölcsborokkal várja a nagyérdeműt szombaton és vasárnap is. A szabadtéri makett múzeum két hektáron a régmúlt idők Magyarországát idézi. Nemzetünk szimbólumaivá vált épületeit, történeti emlékeit foglalja magába 1:25-ös méretarányú építmények formájában, amelyek megszólalásig hasonlítanak eredetijükre. A múzeumban megtalálható az Országház, amelynek kupola magassága majdnem négy méter, tíz méter hosszú és hat méter széles. Ott van a jáki templom, a fertődi Esterházy kastély, a diósgyőri vár, a túristvándi vízimalom, valamint Szeged két ékessége, az alsóvárosi templom és a zsinagóga is. Ötven szép objektum, köztük számos határon túli építmény kápráztatja a vendégeket a parkban, ahol a történelmi Magyarország területét idézően folyók, a Fertő tó és a Balaton mellett, földrajzilag beazonosítható helyeken találhatók a makettek. A diákok, tanárok és nyugdíjasok érvényes igazoló okmányok felmutatásával nyolcszáz forintért látogathatják az intézményt, és most, ezen a hétvégén a gyermekükkel vagy párjukkal érkező édesanyák pedig ingyenesen!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.