Bulvár

A közösségnek fontos belső terek újulhatnak meg Csongrád megyében

A közösségnek fontos belső terek újulhatnak meg Csongrád megyében

2016. április 22., péntek
A közösségnek fontos belső terek újulhatnak meg Csongrád megyében
20110827_sopron_45

Iskolák, óvodák, kórházak, önkormányzatok és privát közösségek is jelentkezhetnek a Let’s Colour Településszépítő Egyesület idei, országos pályázatára, melyen 800 négyzetméter beltéri falfelület kifestésére elegendő festéket lehet nyerni. A kezdeményezés célja, hogy színessé varázsolja a közösségek által nap, mint nap használt tereket, legyen szó elhanyagolt városházáról, vidám gyerekzsivajtól hangos óvodáról, vagy akár egy lehangoló látványt nyújtó tanteremről. Csongrád megyében 2011-ben újult meg a magyarcsanádi helyi iskola a kezdeményezésnek köszönhetően.

A pályázaton bármilyen hazai közösség, szervezet, vagy társadalmi csoportosulás elindulhat. Emellett önkormányzatok, lakóközösségek, oktatási intézmények, baráti és szülői közösségek jelentkezését is várják. Az egyetlen feltétel, hogy a jelentkezőnek biztosítania kell azt a kifestendő beltéri falfelületet, mely az adott közösség életében központi szerepet tölt be, valamint azt a közösséget, amely önkéntes munkában elvégzi a festést.

A pályázat menete

A jelentkezéseket idén is két kategóriában várják, így a 10 ezer feletti lakosú, illetve a 10 ezer fő alatti lélekszámmal rendelkező településekről lehet pályázatokat feltölteni az egyesület weboldalára május 1-ig. Ezt követően a résztvevők pályázataira online lehet szavazni. A kategóriánként 3-3 legtöbb szavazatot szerző résztvevő automatikusan döntőbe jut, közülük pedig a szakmai zsűri választja ki a győzteseket. A döntőbe jutott, de nem nyertes pályázók idén is 50-50 liter Dulux színes beltéri falfestéket nyernek “fájdalomdíjként”. Az eredményhirdetésre május végén kerül sor, a festéseket legkésőbb 2016. augusztus 20-ig kell megvalósítani. A Let’s Colour Településszépítő Egyesület 2011-ben vette fel először a harcot a szürkeséggel szemben, azóta olyan ismert személyiségek csatlakoztak a közösségi festésekhez, mint például

Éder Krisztián

(SP),

Joshi Bharat

, valamint az X-faktor sztárjai,

Vastag Csaba

,

Nagy Ricsi

és

Borbély Ricsi

. A Csongrád megyei Magyarcsanádon 250 liter festékkel, 60 önkéntes részvételével, mintegy 1200 négyzetméternyi felület újult meg 2011-ben a Let’s Colour pályázatnak köszönhetően.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.