Gazdaság

A kormány már áprilisban megtárgyalhatja az átfogó tejágazati stratégiát

A kormány már áprilisban megtárgyalhatja az átfogó tejágazati stratégiát

2016. április 5., kedd
A kormány már áprilisban megtárgyalhatja az átfogó tejágazati stratégiát

A kormány már áprilisban megtárgyalhatja a Földművelésügyi Minisztérium (FM) által elkészített átfogó tejágazati stratégiát, egyebek között erről is szó volt Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter és a Magyarországon működő meghatározó kiskereskedelmi láncok képviselőinek keddi budapesti egyeztetésén, amelyen a magyar tejágazat stabilitását segítő lépésekről egyeztettek.

A megbeszélésen a tárcavezető úgy vélekedett, hogy az európai szintű tejválságban a kormányzati segítségnyújtáson túl valamennyi piaci szereplő közép- és hosszú távú érdekeit is figyelembe vevő együttműködésre van szükség - közölte a Földművelésügyi Minisztérium az MTI-vel a megbeszélést követően. Az egyeztetésen a kiskereskedelmi láncok képviselői szerint rövid távon is hatékony lépés lehet a tej és tejtermékek áfakulcsának csökkentése. Tartós megoldásnak tartanák a magyar tejipar versenyképességének és termékeinek fejlesztését, és célszerűnek látják a magyar tejtermékek fogyasztásösztönzését, a folyamatos fogyasztói marketingkampányokat. Az egyeztetésen részt vevő kiskereskedelmi láncok képviselői jelezték: egy esetleges áfacsökkentés esetén a sertés tőkehúshoz hasonlóan vállalnák annak továbbadását a fogyasztók számára. A szaktárca a megbeszélésen tájékoztatást adott a tejágazatot érintő aktuális kormányzati lépésekről is - olvasható az FM közleményében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.