Bulvár

A hétvégén rendezik meg a „Házhoz megyünk” Csongrád megyei vetélkedőt

A hétvégén rendezik meg a „Házhoz megyünk” Csongrád megyei vetélkedőt

2016. április 13., szerda
A hétvégén rendezik meg a „Házhoz megyünk” Csongrád megyei vetélkedőt

Nagy érdeklődés mellett a hétvégén rendezik meg Szegeden a „Házhoz megyünk” program, és az ahhoz kapcsolódó országos vagyonvédelmi verseny Csongrád megyei fordulóját. A versenyen tizennégy csapat méri össze tudását - írja a police.hu.

Az Országos Rendőr-főkapitányság 2015 szeptemberében kampánysorozatot indított útjára a lakosság vagyonbiztonságának fokozása érdekében. A „Házhoz megyünk” program célja az állampolgárok szubjektív biztonságérzetét negatívan befolyásoló lakásbetörések, gépjárműfeltörések, trükkös lopások megelőzésére hívatott vagyonvédelmi eszközök és módszerek minél szélesebb körben történő ismertetése. A kampány jelentősége, hogy a lakosság szakemberektől kaphatott bűnmegelőzési tanácsokat és közvetlen ajánlásokat. A központi feladattervnek megfelelően ősszel, a megyei rendőr-főkapitányság koordinálásával a szakemberek Szentesen, Csongrádon és Kisteleken alakítottak ki információs pontokat. Ezeken a pontokon előre meghatározott menetrend szerint havonta egy-egy héten keresztül személy- és vagyonvédelmi tanácsokkal látták el a lakosságot. Csongrád megyében a rendőrség mellett az AEGON Magyarország Általános Biztosító Zrt., valamint a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara biztonságtechnikával foglalkozó területi munkatársai, a helyi polgárőr szervezetek az önkormányzatok támogató együttműködésével várták az érdeklődőket. Az információs pontokon való jelenlét mellett a résztvevő szakemberek kérésre házhoz mentek, és személyre szabottan, a körülmények, egyéni igények és lehetőségek figyelembe vételével adtak tanácsokat, mutatták be a vagyonvédelmi módszereket, eszközöket, és biztonsági rendszereket. A vagyonbiztonsági témájú, elméleti és gyakorlati részből álló megyei fordulóra 2016. április 16-án a Szegedi Vadasparkban kerül sor. Itt összesen 14 háromfős csapat (egy szülő, egy felső tagozatos gyermek és egy nagyszülő) méri össze tudását. A vagyonbiztonsági témájú, elméleti és gyakorlati fordulóból álló verseny célja, hogy a megye különböző településeiről érkező csapatok közül kiválasszuk a legeredményesebbet, amely Csongrád megyét képviselheti majd a májusi, országos döntőn. Ezen a megyék háromfős csapatai vesznek majd részt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.