Közélet

A diákokat is bevonná az oktatással kapcsolatos problémák megoldásába a Jobbik Ifjúsági Tagozata

A diákokat is bevonná az oktatással kapcsolatos problémák megoldásába a Jobbik Ifjúsági Tagozata

2016. április 1., péntek
A diákokat is bevonná az oktatással kapcsolatos problémák megoldásába a Jobbik Ifjúsági Tagozata
jobbik_sajttaj001kf

A Jobbik Ifjúsági Tagozata "Hallasd a hangod!" címmel indított kampányt a helyi tagozatok részvételével, hogy az oktatással kapcsolatos problémák megoldásába minél több diákot tudjanak bevonni.

"A köznevelésben részt vevő, közel 1,3 millió fiatal szavai, észrevételei nem találnak meghallgatásra" - mondta el hírportálunknak

Balkó-Mácsai Szabolcs

, a Jobbik Szegedi Ifjúsági Tagozatának elnöke. A kampány a Jobbik által meghirdetett "Valódi nemzeti konzultáció" keretein belül valósul meg, amit az egészségügy, az oktatás és a korrupció területével kapcsolatosan indított el a párt, a "Hallasd a hangod!" kampány ezen belül az oktatás problémáira fókuszál. "A kampány célja, hogy lehetőséget biztosítsunk a fiataloknak, hogy elmondják a véleményüket, amit a párt országgyűlési képviselői tárnak majd a törvényhozó szerv elé, és próbálnak folyamatosan napirenden tartani"- fogalmazott Balkó-Mácsai Szabolcs. A Jobbik Szegedi Ifjúsági Tagozat a város több pontján fog standolni április negyedikétől a hónap végéig, főleg középiskolák környékén, a Deák Ferenc Gimnáziumnál, a Tömörkény Gimnáziumnál, az SZTE Gyakorló Gimnáziumnál, a Szegedi Ipari Szakképző és Általános Iskola Déri Miksa Tagintézményénél, a Móravárosi Ipari Szakképző és Általános Iskolánál és a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnáziumnál terveznek szórólaposztás. "Az iskolába nem fognak bemenni, a gyerekek szabadon eldönthetik, hogy elfogadják-e a szórólapot" - hangsúlyozta Balkó-Mácsai Szabolcs. A szegedi Jobbik IT vezetője szerint ez a korosztály a legnagyobb kárvallottja az elmúlt 25 évnek, az MSZP és Fidesz által előidézett, folyamatosan romló köznevelési rendszernek, amiben káosz uralkodik. A diákok túlterheltek, túl sok a tananyag és az óraszám, valamint a diákokon kísérleteznek azokkal az új tankönyvekkel, amelyek hemzsegnek a hibáktól, a változó érettségi vagy épp felvételi követelmények pedig lehetetlenné teszik a tervezést a középiskolások számára. "A tanárokra is gondoltunk, mivel a tanárok ahelyett, hogy a fiatalok minél jobb nevelésére koncentrálhatnának, leterheltek, a túlszabályozott adminisztráció és az eszközhiány miatti fennakadások sokszor hátráltatják az oktatást" - fűzte hozzá Balkó-Mácsai Szabolcs.

A diákok hangját akarja hallatni a Jobbik Ifjúsági Tagozata.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=623510

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. április 1.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.