Bulvár

A betegjogokat megismertető plakátsorozatot készít az OBDK

A betegjogokat megismertető plakátsorozatot készít az OBDK

2016. április 30., szombat
A betegjogokat megismertető plakátsorozatot készít az OBDK

A betegek, kiemelten a beteg gyermekek jogairól és a gyógyszertári ellátáshoz köthető betegjogokról és kötelezettségekről készít plakátsorozatot az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK).

A központ az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a betegjogokról szóló plakátokat a fekvőbeteg-, a járóbeteg- és az alapellátási intézményekben helyezik ki a következő hetekben. Céljuk, hogy a biztonságos és panaszmentes betegellátás érdekében hasznos információkkal segítsék a betegeket, hozzátartozóikat valamint az egészségügyi dolgozókat. Emellett úgy vélik, a plakátok "hasznos eszközül szolgálhatnak az egészségügyi ellátások során az orvos-beteg közötti hatékony együttműködés és kommunikáció megteremtéséhez" - hangsúlyozta az OBDK. A plakátsorozat elsődlegesen a különböző betegellátási helyzetekben - a kórházi-, gyógyszertári ellátás, a gyermekek egészségügyi ellátása során - érvényesíthető legfontosabb betegjogok ismertetésével kívánja a lakosság figyelmét felhívni az őket megillető jogokra, ezzel növelve - mint kiemelték - "az egészségügyi szolgáltatást igénybe vevők jogtudatosságát". Az OBDK kezdeményezését a betegek megfelelő tájékoztatása és a betegjogok fokozott védelme érdekében az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára támogatja - olvasható a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.