Közélet

A 135 ezredik ügyfelet köszöntötték a Rákóczi téri kormányablakban

A 135 ezredik ügyfelet köszöntötték a Rákóczi téri kormányablakban

2016. április 12., kedd
A 135 ezredik ügyfelet köszöntötték a Rákóczi téri kormányablakban
kormanyhivatal07_gs

Öt hónap alatt elérte az ügyfelek száma 135 ezret a szegedi Rákóczi téri kormányablakban. Az ország legtöbb munkaállomással működő kormányablakánál megilletődött, de elégedett ügyfél vehette át az igazoló oklevelet.

Tavaly október végén adták át, november 2-ától pedig ügyfeleket is fogad a Csongrád Megyei Kormányhivatal épületében kialakított kormányablak, ami ma már összesen 50 munkaállomással működik. A hivatalok felaprózottságát egyszerűsített, egyablakos ügyfélbarát ügyintézés váltotta fel, így már egy helyen lehet elintézni például az útlevéligénylést, a vezető engedélyt, sőt, az álláskeresésben is segítenek a a Rákóczi téri kormányablakban.

Berkes Zoltán

is éppen személyi igazolványa és a családtagok útlevelének ügyében jött, amikor

Juhász Tünde

kormánymegbízott és

Holubán Csilla

, a Szeged Járási Hivatal vezetője meglepték a 135 ezredik ügyfélnek járó tanúsító levéllel. A férfi elmondta, határon túli magyarként van összehasonlítási alapja, ő azt tapasztalta, a kormányablakoknál gyorsan haladnak a hivatali ügyekkel. Az ügyfél köszöntését követően Juhász Tünde áttekintette az elmúlt öt hónap statisztikáit. Kiderült, a Csongrád megyei államigazgatás központjává vált Rákóczi téri kormányablakban 2016-ban naponta legalább 1300 ügyfelet fogadnak, többségük okmányirodai ügyekben tér be, például személyi igazolványt, lakcímkártyát vagy vezetői engedélyt vált ki. Elmondta, tavaly novembertől december végéig 42 ezer ügyfél fordult meg itt. Április 8-tól újabb 508 ügykörrel bővült a Rákóczi téri intézmény, többek között környezetvédelmi és élelmiszerlánc-biztonsági ügyekkel, ami azt jelent, hogy már 1206 ügyben nyújtanak érdemi szolgáltatást az integrált kormányzati ügyfélszolgálatok. A kormánymegbízott hozzátette, a klasszikus feladatok mellett az átépítést követően itt látja el feladatait a Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztály és a Szeged Járási Hivatal foglalkoztatási osztálya is. Holubán Csilla, a Szeged Járási Hivatal vezetője utóbbival kapcsolatban megjegyezte, az épület kívül-belül jelentős átalakuláson esett át, így megújult és kibővült az infópult, új bejárati kapukat szereltek fel, ráadásul a nyitvatartási idejüket is meghosszabbították. Heti három nap 20 óráig várják az ügyfeleket.

Öt hónap alatt elérte az ügyfelek száma 135 ezret a szegedi Rákóczi téri kormányablakban.http://szegedma.hu/?p=626647

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. április 12.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.