Írjon nekünk

Sport

Vízilabda: a második negyed döntött, szoros Fradi-győzelem Szegeden + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

szeged_ftc25_gs

A második negyedben elhúzott az FTC az újszegedi sportuszodában – ugyan tetemes hátrányából visszakapaszkodott a ContiTech Szeged Diapolo, de nem tudott már pontot menteni fővárosi riválisával szemben.

Fontos derbi várt a ContiTech Szeged Diapolóra kedden este, hiszen egy Ferencváros elleni győzelemmel már akár a Honvédot is megelőzheti a szegedi együttes. Varga Péter együttesében először kapott szerepet a 19 éves Mikházi Bence, míg a túloldalon maszkkal, de vállalta a játékot a csapatkapitány, Nyéki Balázs, valamint Marko Cuk is játékra jelentkezett.

Az első gólt a Fradi szerezte, Swift juttatta előnyhöz a zöld-fehéreket, az egyenlítésre pedig sokat kellett várni: a hatodik percben Chilkó Márton kapáslövésével egalizált a Szeged. Szoros csata volt az első nyolc percben, ez azonban egy pillanat alatt változott a második nyolc percben: Marnitz gyorsan két gólt is szerzett, majd Nyéki használt ki egy fórt, ezzel problémája volt a túloldalon a szegedieknek, ezzel viszont 4-1-re meglépett a Fradi. Chilkó hozta közelebb a Tisza-partiakat, de a védekezés nem működött a Szegednél: Nyéki újabb találata után ráadásul Manhercz Krisztián kihagyott egy ötméterest is, majd Tóth Márton gólja után már öttel vezetett a Ferencváros, és eldőlni látszott a meccs. (2-7) Seman egy picit javítani tudott a helyzeten a szünet előtt, de így is magabiztosan vezetett a Fradi két negyed után.

Támadásban lassított Varga Zsolt együttese a nagyszünet után – ebben persze szerepe volt annak is, hogy jobban összeállt a szegedi védekezés, a harmadik negyedben így például csak egyszer talált kaput a Fradi. A harmadik negyed végén aztán végre a szegediekkel volt az újszegedi sportuszoda kapufája: a sokadik lécet eltaláló lövés ezúttal befele pattant már, így Manhercz Krisztián gólja után már megfelezte hátrányát a Szeged. (5-7) Jól is kezdődött az utolsó negyed: Varga II Zsolt húzásával már csak egy volt közte, és Roach ugyan hosszú idő után gólt szerzett a vendégeknek, de Chilkó harmadik találatával válaszolni tudott, és újra teljesen nyílttá vált a meccs. Hátul továbbra is jól zártak Kiss Csabáék, de elöl nem akart jönni a gól – az utolsó támadásnál pedig Vogel Somát is kiállították, így a mezőnyből Katonás állt a kapuba, azonban nem sikerült az egyenlítés az utolsó fél percben, így a szezonban harmadjára is csupán egy góllal maradt alul a Ferencvárossal szemben a ContiTech Szeged Diapolo.

A szegediek harmadik vereségüket szenvedték el a rájátszásban, és maradt a hatodik helyen. Varga Péter tanítványai legközelebb a Vasast fogadják hazai medencében.

E-ON Férfi vízilabda OB I, rájátszás, felsőház, 5. forduló

ContiTech Szeged Diapolo – FTC-PQS Waterpolo 7 – 8 (1-1, 2-6, 2-0, 2-1)
Szeged, újszegedi sportuszoda, 300 néző. Vezette: Kun György, Németh András.
Szeged: Meixner – Manhercz Á., Manhercz K. 1, Varga II Zs. 1, Seman 1, Kunac, Kiss Cs. Csere: Sedlmayer, CHILKÓ 3, Pellei, Sánta, PALOTÁS 1. Vezetőedző: Varga Péter.
FTC: Vogel Soma – Avramovic 1, Katonás, NYÉKI 2, Roach, Cuk, SWIFT 2. Csere: Marnitz G. 2, Tóth M. 1, Vogel Simon, Pohl, Kolozsi M.Vezetőedző: Varga Zsolt.
Emberelőny: 8/4 ill. 7/3.
Ötméteres: 1/0. ill. -.
Kipontozódott: Pellei (27′)

Varga Péter: “Számomra érthetetlen második negyed rossz játéka, a második 16 percben nyújtott teljesítményért viszont dícséret illeti csapatomat.”

Varga Zsolt: “Ilyen kemény mérkőzésre számítottunk, az első két negyedben kifejezetten jól játszottunk. A második félidőben kimaradtak a helyzetek és a fórok, a magára találó Szeged kis híján kiegyenlített.”

Online közvetítésünk

VÉGE

IV. negyed 7-8 (1-1, 2-6, 2-0, 2-1)

32′Kevés ideje volt támadni a Fradinak, inkább elpasszolták a labdát, majd a megúszó Manhercz Krisztiánt nyomja víz alá Vogel Soma, kiállítják a kapust, így Katonás áll be a mezőnyből! Varga II Zsolt kapja meg megint, de jó a blokk, majd mellé megy a lövés – ez “ikszlabda” volt. Itt a vége – egyetlen góllal kap ki a Fraditól a nagyot küzdő ContiTech Szeged Diapolo, amely a második negyedbeli hibáival ugyan nagy hátrányba került, és vissza is tudott jönni, de nem sikerült már egyenlítenie.

32′Időt kér a Fradi, ötven másodperccel a meccs vége előtt.

31′Most Varga II Zsolt volt bent, meg is kapta a labdát, de nem tudott vele már kapura lőni..

31′Manhercz Krisztián labdát szerez, újabb esélyt teremtve ezzel az egyenlítésre. Időt kér Varga Péter.

30′Palotás bal felsőbe tartó lövését valahogy kiszedi Vogel Soma – jöhetünk a sarokból. Kunacnál nincs ítélet középütt, jöhet megint a Fradi.

29′Nincs viszont szegedi egyenlítés sem, ez lehet, hogy nem fér bele ma.. Kell a jó védekezés megint, Marnitz megnézi távolról, de ez nem okoz gondot Meixnernek!

29′ Kontrát fújnak a sporik, majd Szabó Zoltánt elküldik a kispadtól reklamálásért. Nem tudja kapura tenni centerben a bejátszást Cuk!

28′Manhercz Krisztián lövését blokkolja Avramovic. De Tóth Márton nem fér labdához centerben, jóval keményebben védekezik most a Szeged, és egyenlíthet!

27′ Kiállítás, Pellei kipontozódik ezzel. Viszont rossz a passz a Fradinál megint, támadásban megálltak a vendégek!

26′Ez is kiállítás, Katonás megy ki. CHILKÓ! Mesterien teszi el a blokk alatt, és pattintja be, 7-8!

26′Kiállítás, Varga II Zsolt megy ki – a Fradi közben lő egy gólt, de még nem adtak engedélyt a sporik a játék folytatására, érvénytelen. MEIXNER! Remek védés tőle Roach lövésénél, viszont Avramovic a túloldalról már belövi a rövidbe, 6-8.

25′ GÓÓÓÓL! Már csak egy a különbség, Varga II Zsolt éles lövése is Vogel Soma kapujában köt ki, 6-7! Az arcmaszkkal játszó Nyéki reklamál faultot, meg is kell igazítani a maszkot.

25′Sedlmayer kezéből kicsúszik a labda, nagyon kevés ideje marad már, inkább elpasszolja. Viszont rossz a labda a Fradi támadásánál is, hamar visszakapjuk.

25′ Az utolsó sprintet is megnyeri Sedlmayer!

III. negyed 5-7 (1-1, 2-6, 2-0)

24′ Tizenhét másodperce maradt a Fradinak: ezt ki kellene védekezni! Meg is van, nem jut el a labda centerbe – Varga Péter sárgát kap reklamálásért, viszont a lényeg: egy jó negyedik negyeddel még van esélye a Szegednek!

24′ 41 másodperc még a negyedből, így marad még egy kis ideje a Fradinak a támadásra, ha végig is megy az akció. Na most velünk van a hazai léc, Manhercz Krisztián lökete befele pattan, 5-7!

24′Kiállítás, Vogel Simon megy ki – azonnal időt kér Varga Péter. Nem túlzás, nagyon fontos támadás jön, ha visszajönne kettőre a Szeged, az még tartogathat némi reményt az utolsó negyedre.

23′ Pelleit tünteti el Nyéki, de nincs ítélet. Az oldalhálót találja el Avramovic.

23′ Kontra megint centerben, egy újabb esély a zárkózásra. Rossz a passz viszont Manhercz Krisztiánnak, most jöhet a Fradi egy nyíltabb védelem ellen, de szerencsére Pohl elrontja.

22′Jól zár most a szegedi védelem, lövési helyzetbe sem kerül a Fradi. Kunac távoli bombája a keresztlécen csattan – de nem befele pattan sajnos.

21′Kontra a túloldalon is. Meixner indít, Manhercz Krisztián még belül tartja, majd Varga II Zsolt ismét elvállalja, de ez a blokkról megy ki – időt kér a Fradi.

20′Varga II Zsolt is kintről próbálkozik, de ezen rajta van Vogel Soma. Bár visszakerül a labda a Szegedhez, de kontrát ítélnek.

19′ Chilkó távoli lövése ha nem is sokkal, de mellé megy. Labdát szerez Sedlmayer Tóth Márton rossz passza után.

19′Chilkót rögtön kiállítják, viszont Dóry fölé lő, ez most kimarad.

18′ Roach áll ki másodjára, Varga Péter ötméterest szerezne – van is benne némi jogosság. Minden esetre Palotás bepasszolja a ziccert, 4-7.

17′ Egy pillanatra üresen marad Sánta, de ezt gyorsan észre veszik a vendégek, így a bejátszás már nem jut el hozzá. Meixner fogja Cuk blokkon megpattanó lövését.

17′A harmadik ráúszást is megnyeri Sedlmayer.

II. negyed 3-7 (1-1, 2-6)

16′ Még lesz ideje egy gyors támadásra a Szegednek akkor is, ha a Fradi végigjátssza: Manhercz Ádám labdát szerez, így maradt húsz másodperce Varga Péter együttesének. Kontrát ítélnek azonban, ezzel oda a lehetőség – egyelőre hátul nem tud olyan feszes játékot nyújtani a Szeged, mint riválisa.

16′ Pohl második hibája, előnyben a Szeged: ez már bent van, a bal alsóba küldi centerből a labdát Seman, 3-7.

15′ Pontatlan a befejezés a szegedi támadásnál ismét: Sedlmayert kiállítják, Katonás azonban a kapufát találja el kapáslövése után.

14′ Jól védekezik most a Fradi, nem találja a rést a Szeged – majd Tóth Márton marad üresen a kapásoldalon, és belövi a rövidbe Meixner mellett, egyre nő a különbség, 2-7.

14′Swift csavar háttal a kapunak, de ez is a felső lécen köt ki, majd Manhercz Krisztián úszna meg, de egy leheletnyivel hosszú a passz – a kontrából viszont Swift a kissé rendezetlen védelemnek betalál, néggyel visz a Fradi, 2-6.

13′ ÖTMÉTERES! Roach hibája után lőhet büntetőt Manhercz Krisztián, de a felső lécre vágja, így kimarad!

13′Nyéki a második gólját szerzi emberelőnyből – nagyon közel tudták most hozni, Nyéki meglátta a rést, erre pedig nem érhetett oda Meixner, 2-5.

13′Kiállítás, Varga II Zsoltnál a fault középen – rögtön időt kér a Fradi.

12′CHILKÓ! Remekül vette észre, hogy egy picit most lemaradt Vogel Soma a passzról, és a rövidbe lő kapásból, 2-4!

12′ Seman nem fér labdához két bekk között, meg egy picit pontatlan is volt a passz. Kiállítás, megint Pelleinél a hiba – Nyéki rögtön a léc alá vágja a fórt, ezzel 4-1-re meglép a Fradi. Időt is kér Varga Péter.

12′ Marnitz pokolian nagy gólt lő kintről – sok hely nem maradt a bal felsőben, először kétgólos a különbség, 1-3.

11′Mellélőnek a vendégek, majd Sánta próbálja meglepni a bekkeket azzal, hogy rögtön kapura lő a fault után, de fölé pattintja!

10′Marnitz juttatja újra vezetéshez a Fradit – most a szerencse is a zöld-fehérekkel volt. Kiállítás a Fradiból, Kolozsi Marcell megy ki – de mellémegy a pattintás, a negyedik szegedi fórból sincs gól.

9′Sántát faultolják, kiállítás Pohl-nál. Sedlmayer az utolsó pillanatban lő, de középre tartó lövése nem lepi meg Vogel Somát.

9′A második sprintet Sedlmayer nyeri, a Szeged támadhat először.

I. negyed 1-1

8′Gyakorlatilag végigtámadhatja a negyedet a Szeged, nem kell kapkodni, a Fradinak már nem lesz ideje válaszolni: nem jut labdához viszont Seman középen – Vogel Soma pedig inkább már nem indítja el: eddig igen kiélezett a csata.

8′Kiállítás, először vagyunk hátrányban: kontrát fújnak a sporik, nincs gól a vendégek első előnyéből. Időt kér Varga Péter, harminc másodperccel a negyed vége előtt.

7′Lejár a Fradi támadóideje, nincs ebből lövés – ha ezt tudnánk tartani, nem lenne olyan rossz. Manhercz Krisztián kapásból lő, de nem tudja eléggé a sarokra tenni, Vogel Soma véd.

6′ GÓL! Chilkó nem sokat gondolkozik, és a rövid sarokba lő jobbról, megtöri a jeget, ezzel egyenlít a Szeged, 1-1!

6′ Gyenge ejtés középről, ezt Vogel Soma könnyedén lehúzza, továbbra sincs szegedi gól. A túloldalon egy rossz passz, miénk a labda.

5′Jó védekezés megint a Szegedtől – eddig a védelmek dominálnak mindkét oldalon.

5′Ezt jócskán fölé durrantja Cuk, az első támadás óta nem igazán él elöl a Fradi. Ezzel az eséllyel már élni kellene, viszont Manhercz Ádám ha kevéssel is, de mellépattintja. Időt kér az FTC.

4′ Mellé megy a vendégek kísérlete – újra megpróbálhatunk egyenlíteni. Nehezen tudjuk most felhozni, Kiss Csaba bejátszásánál pedig jól zár a Fradi védelme.

3′ Jó védekezés után Kunac úszhat fel: megint kiállítás, most Roach megy ki. Manhercz Ádám lövését azonban blokkolják, nem tudunk egyenlíteni.

2′ Kiállítás a Fradiból, Katonásnál a hiba: Manhercz Krisztián lő pattintva, de ezen rajta van Vogel Soma.

2′Az első támadásból viszont betalál a Fradi, Swift marad egy pillanatra üresen középen, és bevágja a léc alá, 0-1.

1′ Lejár a támadóidőnk, Kiss Csaba ugyan be tudja játszani centerbe, de már nincs idő lőni.

1′ Az első ráúszást a Szeged nyeri.

18.17 – Köszöntjük olvasóinkat az újszegedi sportuszodából! A ContiTech Szeged Diapolo megpróbálja az idény során először legyőzni a Ferencvárost: ez a szegedieknek az Euro Kupa selejtezőjében, valamint az eddigi idei bajnokin sem sikerült – most viszont a revans nagyon sokat érhetne Varga Péter együttese számára.

A mérkőzés 18.30-kor kezdődik!

A találkozó elé

Fontos győzelmet aratott a Honvéd ellen a fővárosban a ContiTech Szeged Diapolo, amely sikerével egy pontra megközelítette hétvégi ellenfelét a felsőházi rájátszás negyedik fordulóját követően. Kedden már újabb meccs, sőt, újabb derbi vár a Szegedre, hiszen a Ferencváros érkezik az újszegedi sportuszodába: a Fradi ugyan kilenc ponttal szerzett többet a szegedieknél, de az utóbbi időben rendre szoros csatát vív a két együttes – legutóbb például a Népligetben a felsőházi rájátszás első fordulójában egyetlen góllal maradt alul a Szeged a zöld-fehérekkel szemben.

A Honvéd után a Fradit is két vállra fektetné a Szeged – a kulcsfontosságú meccset 18.30-tól ÉLŐben közvetítjük ITT: http://szegedma.hu/?p=615737

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. március 8.

Sport

Eb 2020: Bulgária lesz az első ellenfelünk a playoffban

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Ha továbbjutunk, Budapesten játsszuk a döntő meccset.

Tovább olvasom

Sport

Szeged-Csanád GA: jön az utolsó hazai bajnoki az MTK ellen

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Háromnaponta lépnek pályára a szezon végéig a szegedi labdarúgók.

Tovább olvasom

Sport

Változás a MOL-Pick Szeged vezetésében

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Tovább olvasom

Aktuál