Közélet

Vasárnapi pihenőnap - KDFSZ: maradjon a boltzár!

Vasárnapi pihenőnap - KDFSZ: maradjon a boltzár!

2016. március 29., kedd
Vasárnapi pihenőnap - KDFSZ: maradjon a boltzár!

A kiskereskedelemben foglalkoztatott mintegy ötszázezer munkavállaló elzárkózik a boltok vasárnapi nyitva tartása ismételt bevezetésének ötletétől - hangsúlyozza a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ) a zárva tartás visszavonásáról szárnyra kapott a sajtóhírekre reagálva.

A szakszervezet az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében rámutat: tapasztalataik szerint az intézkedés egyértelműen pozitív társadalmi és egészségügyi, illetve mentális hatással van az áruházi dolgozókra, egy év alatt bizonyíthatóan javította az érintett családok életminőségét. Emlékeztetnek arra, hogy a KDFSZ egyetlen munkavállalói érdekképviseletként állt ki kezdettől a vasárnapi zárva tartás mellett. Érveik szerint a rendelkezés bevezetése óta nem történtek elbocsátások, sőt, az áruházláncok és a kisboltok forgalma is nőtt tavaly. A szakszervezet a vasárnapi pihenőnapot ellenzőktől azt kéri, hogy kényelmi szempontjaik mellett vegyék figyelembe az európai és hazai viszonylatban is alulfizetett, túlhajszolt munkavállalók felhívását. A KDFSZ egyben azt kéri, "

Lázár János

Miniszterelnökséget vezető miniszter nyugtassa meg a kiskereskedelmi dolgozókat, hogy (...) a kormánynak nem áll szándékában változtatni a szociális és gazdasági szempontból eredményesnek bizonyult vasárnapi pihenőnapot előíró törvényen".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.