Bulvár

Vádemelés az ittasan halálos balesetet okozó makói férfival szemben

Vádemelés az ittasan halálos balesetet okozó makói férfival szemben

2016. március 18., péntek
Vádemelés az ittasan halálos balesetet okozó makói férfival szemben

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a makói férfival szemben, aki 2015. április 11. napján követett el bűncselekményt.

A vádirat szerint a vádlott a fenti napon reggel 8 óra körül Magyarcsanád lakott területén közlekedett tehergépkocsival ittas állapotban, mintegy 20 km/h sebességgel. A falu belterületén egy útkereszteződéshez érve figyelmen kívül hagyta az elsőbbségadás kötelező jelzőtáblát, így nem biztosított elsőbbséget a védett úton közlekedő kerékpárosnak, melynek következtében a vádlott tehergépkocsival fékezés nélkül elé hajtott a sértettnek, majd összeütköztek. Az ütközés hatására a sértett a kerékpárral elesett és az útpadkára zuhant, és a vádlott is csak az ütközés pillanatában kezdett el vészfékezni. A baleset következtében a sértettnél olyan súlyos koponyasérülések keletkeztek, amelyekkel összefüggésben a helyszínen az életét vesztette. A vádirat szerint a vádlott az ittasságából fakadóan is megszegte azt a közlekedési szabályt, mely szerint a védett úton közlekedő járművek részére elsőbbséget kell biztosítani és ezzel összefüggésben a sértett halálát okozta. A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottat ittas állapotban elkövetett halált okozó járművezetés bűntettével vádolja. A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.