Közélet

Vádemelés a szerb embercsempésszel szemben

Vádemelés a szerb embercsempésszel szemben

2016. március 16., szerda
Vádemelés a szerb embercsempésszel szemben
jog_birosag_torveny

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a szerb férfival szemben, aki a migrációs válsághelyzet kihirdetését követően követett el bűncselekményt.

A vádirat szerint a vádlott 2015. szeptember 27-én megállapodott a szerb-magyar államhatár magyar oldalán található benzinkúton egy ismeretlenül maradt személlyel abban, hogy egy német honosságú személygépkocsival 200 euró ellenében az osztrák határ közelébe szállít Magyarország területére Szerbiából illegálisan bejuttatott migránsokat. A megállapodást követően a vádlott megbízóját gépkocsival követve elindult a zöldhatár közelébe, majd Ásotthalom térségében saját gépkocsijába hat szír állampolgárt, míg a társa gépkocsijába négy szír állampolgárt vettek fel és azzal elindultak az autópálya irányába. A rendőrjárőrök 2015. szeptember 27-én a déli órákban az autópályán igazoltatás alá próbálták venni a konvojban közlekedő két gépkocsit megkülönböztető szín és hangjelzések alkalmazása mellett. A vádlott és társa a rendőröket megtévesztendő, az autók sebességét csökkentették, majd azt hirtelen megnövelve megpróbálták magukat kivonni a rendőri intézkedés alól. A vádlott az üldözés során egy hirtelen manőverrel az autópálya leállósávjában megállt, majd a gépkocsiban hátrahagyva a migránsokat egy erdős terület felé futásnak eredt és csak hosszas rendőri üldözést követően sikerült őt elfogni, míg társa megszökött. Az ügyészség a vádlottat az államhatár átlépéséhez, több személynek, vagyoni haszonszerzés végett segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja. A vádemeléskor előzetes letartóztatásban levő vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Újabb embercsempész a bíróság előtt.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=618241

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. március 16.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.