Közélet

Vádemelés a balástyai falunapon garázdálkodókkal szemben

Vádemelés a balástyai falunapon garázdálkodókkal szemben

2016. március 10., csütörtök
Vádemelés a balástyai falunapon garázdálkodókkal szemben

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a két balástyai férfival szemben, aki 2015. szeptember 26-án követtek el bűncselekményt.

A két férfi este 8 óra körüli időben három barátjával a falunapi rendezvényre tartott a főút melletti járdán, amikor is az ittas állapotban levő vádlottak egy ott lakó sértett tulajdonát képező ház kerítésébe több alkalommal belerúgtak - fogalmaz a Csongrád Megyei Főügyészség közleménye. Vádlottak ezt követően a ház melletti és az önkormányzati tulajdonban levő óvoda kerítését is megrongálták úgy, hogy annak alapjára felállva a téglapillérek közötti drótkerítést olyan erővel rángatták meg, melynek következtében több pillér a járdára kidőlt. A vádlottak az óvodának mintegy 260.000.-Ft-os kárt, míg a magánszemélynek mintegy 18.000.-Ft-os kárt okoztak. A vádlottak fenti kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, vagy riadalmat keltsen. Az ügyészség vádlottakat kisebb kárt okozó rongálás vétségével, valamint garázdaság vétségével vádolja. A vádlottak bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.