Közélet

Uszadékszigete lett a Szabadság Úszóháznak - a takarítás a tulajdonos felelőssége + FOTÓK

Uszadékszigete lett a Szabadság Úszóháznak - a takarítás a tulajdonos felelőssége + FOTÓK

2016. március 2., szerda
Uszadékszigete lett a Szabadság Úszóháznak - a takarítás a tulajdonos felelőssége + FOTÓK
uszadek001kf

Szemfüles fotós kollégánk a Tisza-parton járt, amikor a Szabadság Úszóházon fennakadva megpillantotta a szinte fél fa méretű uszadékfából alakult szigetet.

A felgyülemlett uszadékfa, amely közé szép számmal keveredett PET-palackokból is, veszélyezteti az úszómű állapotát, annak eltakarítása viszont a hajó tulajdonosának dolga - tudtuk meg

Kozák Pétertől

, az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság igazgatójától. Mint mondta, ez a jelenség akkor figyelhető meg, amikor a Tisza kilép a hullámterébe, s az ott eldobált szemetet, kidőlt fákat, gallyakat és ágakat a hömpölygő folyó elsodorja. Gyakran gyűlik fel uszadék a híd lábánál is, de a legtöbbet a partra kikötött úszóművek kapják. Az igazgató elmondta, bár semmi sem kötelezi a tulajdonosokat arra, hogy eltakarítsák a felgyülemlett gallyakat, mégis, ha nem akarják, hogy kár keletkezzen az úszóműben, jobb, ha mielőbb intézkednek a takarításról. A Tisza Szegednél az Eumet.hu március 1-jei adatai szerint már jóval 500 cm felett jár, ami azt jelenti, hogy nagyjából félúton van attól, hogy az alsó rakpartot elöntse a víz (ez egyébként 580 cm felett szokott bekövetkezni). A folyó jelenleg 6 Celsius-fokos, Szolnokon a Tisza 650 cm-es vízállásával már február 24-én belépett az I. készültségi fokozatba, míg Tokajon 26-án érte el ugyan ezt a szintet.

Gallyak, ágak, PET-palackok és egy fél fa. Szemfüles fotós kollégánk szigetet talált Szabadság Úszóház körül.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=614028

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. március 1.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.