Közélet

Újabb robbanások történtek Brüsszelben (FRISSÍTVE)

Újabb robbanások történtek Brüsszelben (FRISSÍTVE)

2016. március 25., péntek
Újabb robbanások történtek Brüsszelben (FRISSÍTVE)

Két robbanás is hallatszott a brüsszeli Schaerbeek negyedben egy rendőrségi razzia megkezdésekor - jelentette a Belga hírügynökség péntek délután.

A művelet a kerület Meiser nevű terén zajlik, ahol az egységek egy magánlakásba hatoltak be. A beszámoló szerint több szemtanú fegyverropogást is hallani vélt a jelenleg is tartó akció során. A rendőrség különleges egységei a magánlakásba történő behatolás közben egy embert lelőttek. Az értesülést a rendőrség még nem erősítette meg. A téren áthaladó villamos utasait kimenekítették - írta hírügynökség.

Belga sajtó: harmadik robbanás is hallható volt Schaerbeekben

Harmadik robbanás is hallható volt a Schaerbeekben zajló rendőrségi akció során - közölte az RTBF belga közszolgálati televízió internetes oldalán pénteken. A televízió jelentése szerint a művelet kezdetén hallott két detonáció után egy harmadik robbanás is történt. A rendőrség aknakereső robotot is bevetett a jelenleg is zajló akció során. A hatóságok által meg nem erősített információk szerint az ártalmatlanná tett ember mellett robbanószerekkel megrakott táskát találtak. Rendőrségi tájékoztatás szerint a péntek délután Brüsszelben zajló rendőrségi művelet azzal függhet össze, hogy előző nap Franciaországban előállítottak egy körözött embert, amivel terrortámadást hiúsítottak meg a hatóságok.

Befejeződött a rendőrségi akció Brüsszelben

Befejeződött a rendőrségi akció Brüsszelben, amelynek során egy embert lelőttek - közölte az RTBF belga közszolgálati televízió internetes oldalán pénteken. Egy embert tett ártalmatlanná a belga rendőrség különleges alakulata a Brüsszel Schaerbeek nevű negyedében péntek délután tartott művelete keretében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.