Közélet

Tasó László: valamennyi megyében fel kell újítani a közutakat

Tasó László: valamennyi megyében fel kell újítani a közutakat

2016. március 1., kedd
Tasó László: valamennyi megyében fel kell újítani a közutakat
utepites_munkagep_mti

Valamennyi megyében fel kell újítani a közutakat, kiemelt figyelmet kapnak az elmaradottabb területek - mondta Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán.

Az államtitkár kifejtette: a közutak üzemeltetésére szánt 400 milliárd forint 5 éven keresztül arra is elegendő, hogy a kátyúzás, padkarendezés, a forgalombiztonsági elemek javítása és felújítása megtörténjen. Közölte, évente 1200 kilométer közút felújítására 120 milliárd forintot fordítanak, mivel az utak 27 százaléka átmegy a településeken, így az elvégzett munka befolyásolja az ott lakók életminőségét. A megyei jogú városokat bekapcsolják a gyorsforgalmi hálózatba a ciklus végéig, az autópályák elérik az országhatárt. Soha nem volt ilyen volumenű közútfelújítás, az elmúlt években elvitte az energiát az új utak építése, és kevés marad a karbantartásra - jegyezte meg Tasó László.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.