Közélet

Tasó László: 669 milliárd forint útfelújításra 2020-ig

Tasó László: 669 milliárd forint útfelújításra 2020-ig

2016. március 31., csütörtök
Tasó László: 669 milliárd forint útfelújításra 2020-ig

Magyarország kormánya 2020-ig hét projekt keretében 669,3 milliárd forint hazai forrást biztosít útfelújításokra - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön Nyíradonyban.

Tasó László

a 471. számú főút Hajdúsámson és Nyíradony közötti burkolat-megerősítési munkálatainak alapkőletételén emlékeztetett arra, hogy az út rendkívül rossz állapotú hajdú-bihari szakasza a 2010 előtti időszakban mindig kimaradt a fejlesztésből, pedig akkor uniós forrásból valósulhatott volna meg a beruházás. Most ilyen forrás nincs, de a magyar kormány a hazai költségvetésből biztosítja a 471-es út Nyíradonytól Debrecenig tartó teljes szakaszának felújítását, benne a Hajdúsámson és a megyeszékhely közötti szakasz kétszer kétsávossá szélesítését - mondta. Ezzel párhuzamosan megkezdődtek a 471-es út Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szakaszán is a burkolat-felújítási munkák - jelezte Tasó László, hozzátéve, hogy a 11,5 tonnás burkolaterősítés a térség gazdaságfejlesztése szempontjából is meghatározó.

Kondásné Erdei Mária

, Nyíradony és

Papp László

, Debrecen polgármestere is utalt rá, hogy hosszú küzdelem után érkeztek el a 471-es út régóta várt felújításának megkezdéséhez. Kondásné Erdei Mária felidézte, hogy 2010 előtt Tasó László akkori nyíradonyi polgármester vezetésével útlezárásokkal, demonstrációkkal igyekeztek felhívni a döntéshozók figyelmét a "halálút" tarthatatlan állapotára, de mindhiába. Papp László a Debrecent az ország legkeletibb régiójával összekötő főütőérnek nevezte a 471-es utat, amelynek felújítása jelentősen segítheti a térség gazdasági fellendülését, könnyíti a munkaerő-áramlást.

Pántya József

, a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. útfejlesztési igazgatója tájékoztatása szerint a három cég konzorciumában megkezdett beruházás során új körforgalmat alakítanak ki Nyíradonyban. A teljes, több mint 16 kilométeres útszakaszon elkészül a 11,5 tonnás burkolaterősítés. A Nyíradony és Hajdúsámson közötti útfelújítás közel nettó 5,5 milliárd forintba kerül - tette hozzá. A 471-es út Debrecenig tartó teljes felújítása a kétszer egysávos, Hajdúsámsont elkerülő 8,6 kilométeres szakasz, majd a debreceni kétszer kétsávos bevezető szakasz megépítésével folytatódik. A munkák a tervek szerint 2019-ben fejeződnek be a debreceni belterületi Sámsoni út kétszer kétsávosra szélesítésével és a vasúti sínek alatti közúti aluljáró megépítésével - hangzott el a nyíradonyi alapkőletételen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.