Közélet

Tanítanék mozgalom: legalább 15 ezren vettek részt a szerdai akcióban

Tanítanék mozgalom: legalább 15 ezren vettek részt a szerdai akcióban

2016. március 31., csütörtök
Tanítanék mozgalom: legalább 15 ezren vettek részt a szerdai akcióban
A Tanítanék mozgalom polgári engedetlensége

A Tanítanék mozgalom adatai szerint legalább 15 ezren vettek részt a szerda reggeli polgári engedetlenségi akcióban - közölte a szerveződés három képviselője csütörtökön az MTI-vel.

Pukli István

,

Pilz Olivér

és

Törley Katalin

a közleményben a Miniszterelnökséget vezető miniszter szavaira reagált.

Lázár János

csütörtöki sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a megmozdulás kudarcba fulladt, mert "a 3200 magyar iskolából mintegy 100-ban volt érdemi és valós tiltakozás". Más kormányok a tegnapi nap után kinevetnék a tiltakozókat, a mi kormányunk azonban komolyan veszi - fogalmazott. A Tanítanék mozgalom rámutatott: akció legalább háromszáz iskola előtt történt, és a megjelentek erről írásban is beszámoltak, illetve fényképeket is küldtek. Kétszáz helyszínről azt is jelezték, hányan vettek részt megmozdulásokban. A mozgalom képviselői megismételték, hogy az akció sikeres volt. Kiemelték: mindenki, aki szerdán részt vett ebben az akcióban, egyszerre mutatta meg, a magyar oktatásban változásra van szükség. Hozzátették ugyanakkor, hogy bíznak Lázár János szavában. Ha valóban komolyan veszi a kormány a kritikákat, akkor továbbra is megadják a lehetőséget arra, hogy tárgyaljanak velük - jelezték.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.